– U organizaciji NVO „Da zaživi selo“ iz Pljevalja, upriličen je izlet djece sa seoskog područja opštine Pljevlja, na teritoriju susjedne opštine Žabljak.


Realizujući projekat pod nazivom „Mi bismo došli da se bolje upoznamo“, predsjednik organizacije Vaso Knežević je rekao da je cilj projekta da se djeca sa seoskog područja opštine Pljevlja upoznaju sa znamenitostima, prirodnim ljepotama i turističkim potencijalima opštine Žabljak, a sve to kroz druženje sa djecom iz osnovne škole na Njegovuđi. Učestvovali su učenici osnovnih škola iz sela: Odžak, Borovica, Zekavice, Crljenice, Otilovići i Vijenac, sa svojim učiteljima. Djeca su obišla: Most na Tari, OŠ u Njegovuđi, kao i jezera: Riblje, Vražje, Valovito i Crno jezero, prirodnjački muzej i podnožje durmitorskog vrha Sedla. U podnožju Durmitora djeca su imala rijetku priliku da u toku jednog dana uberu bukete poljskog cvijeća, a potom se grudvaju po obroncima planine čije su uvale još uvijek ispunjene snijegom. Projekat je podržala opština Žabljak, a planirana je i reportaža sa izleta, koja će biti prikazana na lokalnoj televiziji.

NVO „Da zaživi selo“ do sada je uspješno realizovala niz projekata koji se odnose na upoznavanje djece sa sela sa glavnim gradskim institucijama i kulturno-sportskim objektima u gradu i životom u gradu, kao i djece iz grada sa prirodnim ljepotama, istorijskim i prirodnim spomenicima sela i načinom življenja na selu.

Na kraju jednodnevnog izleta Vaso Knežević je zahvalio direktoru OŠ u Njegovuđi gospodinu Željku Žugiću i njegovim saradnicima na toplom dočeku, direktoru Naciononalnog parka Durmitor gospodinu Tomu Pajoviću, kao i Opštini Žabljak koja je podržala ovaj projekat.

Pomoć u kompjuterima

Angažovanjem opštine i Ministarstva za informaciono društvo, pet seoskih osnovnih škola na području pljevaljske opštine nedavno je dobilo 12 računara. Računarska oprema i knjige su uručeni direktorima osnovnih škola „Jakub Kubur“ u Boljanićima, „Mile Peruničić“ u Maoču, „Radoje Kontić“ u Gracu, OŠ u Matarugama i „Živko Džuver“ u Bobovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari