Sergej Trifunović osuđen na dva meseca uslovno u Hrvatskoj 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Sergej Trifunović dobio je šezdeset dana zatvora, koji se neće izvršiti ako u toku jedne godine ne počini isto delo, javila je Slobodna Dalmacija.

Kako je uhapšen i sproveden za Split, tako mu se računa 59 dana zatvora uslovno.

Mora da plati sudske troškove 150 evra i odrekao se prava na žalbu. Presuda je pravosnažna.

Pasoš mu je vraćen, a Slobodnoj Dalmaciji je rekao da će ionako postati građanin RH jer mu je supruga Isidora Riječanka.

S njim je i supruga Isidora, a na suđenje u Splitu je iz Beograda stigao i srpski konzul Stefan Ristić koji nam je rekao da ga Trifunović nije zvao lično za pomoć, ali mu je došao pružiti podršku kao građaninu Srbije, piše Slobodna Dalmacija.

U malu sudnicu sutkinja Matkov je pustila samo dva novinara, dok njih desetak čeka u hodniku i ispred zgrade suda.

Policija za Trifunovića u optužnom predlogu traži trideset dana zatvora i kaznu od hiljadu evra.

Glumac je na jučerašnjem ročištu rekao da nema novca. Imao je dan vremena da ga prikupi. Podsetimo, Trifunović je u ponedeljak uveče uhapšen na graničnom prelazu Batrovci i u Splitu je ispitan u policijskoj stanici zbog tekstova neprimerenog sadržaja koje je ranije objavio na društvenim mrežama i u kojima je grubo vređao policiju i policijske službenike.

Trifunovića je policija u septembru prošle godine uhapsila u Splitu nakon što se sa svojim psom kupao na plaži koja nije namenjena kućnim ljubimcima. Prijavili su ga građani, na šta je policija reagovala.

Nakon što je prekršajno prijavljen, na svojoj društvenoj mreži omalovažavao je i vređao policijske službenike. Između ostalog, policiju je optužio za reketiranje.

Bio mu je zabranjen ulazak u Hrvatsku na jednu godinu, a ta je zabrana istekla pre nekoliko dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari