Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ponovio je juče pred Međunarodnim tribunalom u Hagu da zapadne obaveštajne službe „atakuju“ na njegovo zdravlje i „tempiraju trenutak u kojem će ga okončati“.


Šešelj je to rekao tokom rasprave o stanju u trećem postupku koji se protiv njega vodi po optužnici za nepoštovanje suda. Na početku rasprave sudija Melvil Berd je rekao da je obavešten da se Šešelj ne oseća dobro.

– Dovoljno sam dobro da učestvujem na ovoj statusnoj konferenciji – odgovorio je Šešelj. On je rekao da „najmračnije sile ovog sveta i njihove obaveštajne službe nastavljaju da atakuju na moje zdravlje“. Tvrdio je da su tahikardija i srčane smetnje „izazvane veštački“ i da su mu „lekari iz centra u Lajdenu rekli da nema organskih razloga za moje srčane smetnje“.

Kako je rekao, to naročito važi za poslednji slučaj pogoršanja njegovog stanja, kada je unutrašnji defibrilator koji mu je ugrađen u januaru, kako je rekao, „poludeo“ početkom marta. „Neko tu spolja nešto radi i tempira trenutak u kojem će okončati moj život“, rekao je Šešelj. Na pitanje sudije da li će biti spreman za suđenje i kada, Šešelj je odgovorio da je to „stvar božije volje i umešnosti zapadnih obaveštajnih službi da ostvare svoje prljave namere“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari