Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj optužio je bivšeg ministra i lidera G 17 plus Mlađana Dinkića da je glavni krivac što je Srbija izgubila 2,2 milijarde evra kapitala koji je uložila u osnivanje Zagrebačke banke.

 „Srbija je preko Jugobanke, učestvovala u osnivačkom kapitalu Zagrebačke banke sa 2,2 milijarde maraka što danas iznosi 2,2 milijarde evra. Režim DOS-a je obustavio sva potraživanja prema Hrvatskoj a Dinkić je glavni krivac što Srbija nije vratila ta sredstva“, ocenio je Šešelj na konferenciji za novinare. On je u sedištu stranke u Zemunu zatražio od Vlade Srbije da hitno pokrene postupak utvrđivanja učešća kapitala Jugobanke u Zagrebačkoj banci i da o tome obavesti javnost.

Komentarišući izjavu glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca, koji je ocenio da je lider radikala prekršio naređenja Tribunala i uvredio žrtve nakon povratka u Srbiju, Šešelj je rekao da takve ocene govore o sposobnosti i pameti samog Bramerca. „Bramerc je pametan i sposoban kao da je Tomislav Nikolić. Nikakve uslove mi nisu postavili kad su me izbacili iz ćelije Haškog tribunala, niti sam mogao da se žalim, a od kako sam se vratio u Srbiju, nisam rekao ništa novo u odnosu na ono što sam pričao u sudnici Tribunala“, kazao je Šešelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari