Vojislav Šešelj je, pozivajući se na emisiju Hrvatske televizije, tražio juče od Tužilaštva Haškog tribunala da mu dostavi dokumente i informacije o navodnim pregovorima o nagodbi sa Željkom Ražnatovićem Arkanom 1999.

Kako je Šešelj rekao, HRT je izvestila da je nagodba podrazumevala Ražnatovićevo svedočenje u Hagu, u zamenu za povlačenje optužnice protiv njega. Tužilac Matijas Markusen je uzvratio da Tužilaštvo nema dokumente o tome važne za proces i da „nije obavezno“ da optuženom dostavi informacije o kontaktima tokom istrage. Kao i minule nedelje, Šešelj je tvrdio da mu se optužnicom „pripisuju“ zločini nad Muslimanima u Zvorniku, s proleća 1992, za koje su odgovorni Ražnatović i njegova paravojska.

– Optužnicom se tvrdi da sam ja odgovoran za te zločine, a ne Arkan i njegovi saradnici… Ja nisam optužio Arkana, samo ukazujem na distancu između mene i Arkana koja je uvek postojala… To vam govorim da vidite koliko je moj proces opterećen Arkanom… Ja sam odabran da odgovaram za Arkanove zločine, a zašto bih ja to radio?“, kazao je Šešelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari