– Upozoravam Aleksandra Vučića i Vladu Srbije da se ne igraju i da ne pokušavaju da izruče Hagu naša tri funkcionera, jer je bolje izgubiti vlast nego čast i nositi žig najgoreg izdajnika. Mi ćemo braniti svojim telima naše funkcionere i nećemo dati da ih vlast isporuči – poručio je juče haški optuženik i predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, na mitingu organizovanom pod nazivom „Narodni bunt protiv Vučićevog režima“ na Trgu Republike u Beogradu.

LIder radikala je naglasio da je  presuda Radovanu

Karadžiću presuda srpskom narodu. On je dodao da je  „zločinački i lažni Haški sud  osudio nevinog Karadžića samo zato što je Srbin“.

– Presuda Karadžiću je presuda celom srpskom narodu i njegovoj istoriji. Takvim presudama nastoji se da se sva krivica prebaci na srpski narod – rekao je Šešelj.  Šešelj je rekao da je Vučić preuzeo program Demokratske stranke, da nema rešenja ni za jedan ekonomski problem i da samo glumi borbu protiv kriminala, jer bi u suprotnom prvo morao da uhapsi predsednika Srbije Tomislava Nikolića, upitavši odakle mu toliko bogatstvo da čak ima da gradi i crkvu. On je rekao da su radikali protiv ulaska u EU, gde su svi tradicionalni srpski neprijatelji, već se zalažu za povratak u okrilje moćne Rusije.

 Govoreći o hapšenju „srpskih patriota“, on je rekao da je ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića „stigla zaslužena Božija kazna“, jer je izručio Slobodana Miloševića Hagu. Šešelj je rekao i da će, ukoliko osvoji vlast, rasvetliti ubistvo Đinđića za šta je prvo neophodno hapšenje lidera Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića i bivšeg potpredsednika Vlade Nebojše Čovića, povezujući sa tim ubistvom i predsednike Socijaldemokratske stranke BorisaTadića i Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka. Šešelj je „onima u Požarevcu“ poručio da ispričaju sve što znaju i biće pomilovani dok će organizatori morati u zatvor.

iting je završen „šetnjom ponosa i prkosa“ gradskim ulicama uz srpske, ruske i četničke zastave, plakate sa likovima Šešelja, Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari