Šešelj već godinama loše govori o Đinđiću 1Foto: STARSPORT

Izjava lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja da bi, ukoliko bude izabran za predsednika Srbije, amnestirao Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo Zorana Đinđića, za sagovornike Danasa ne predstavlja iznenađenje pošto on isto to govori već godinama.

Uz napomenu da ne želi da ulazi u polemiku sa Šešeljem i „po stoti put odgovara na iste neistine“, Mile Novaković, bivši načelnik Uprave kriminalističke policije ističe da je lider SRS-a u više navrata govorio o tome da je Jovanović priznao ubistvo premijera pod prisilom.

– To je bila jedna od verzija Jovanovićeve odbrane koju je sud odbacio kao neistinitu – kratko je objasnio Novaković.

Istog stava je i advokat Rajko Danilović, koji je u toku postupka koji se vodio zbog ubistva premijera bio pravni zastupnik porodice Đinđić.

– Vojislav Šešelj je već pokazao šta misli o premijeru Đinđiću. Hvala Bogu pa on nije ozbiljan kandidat za predsednika Srbije – navodi Danilović.
Podsetimo, Vojislav Šešelj je pre nekoliko dana u emisiji na RTV-u naveo da bi, ukoliko postane predsednik, pomilovao bivšeg pripadnika Jedinice za specijalne operacije Zvezdana Jovanovića koji trenutno služi četrdesetogodišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva premijera.

– Nema nikakvih dokaza da je ubio Đinđića. Vođen je režiran postupak, dobili ste poslasticu za kraj emisije, nemojte da se ljutite… Saslušavao ga je Rodoljub Milović, ništa nije priznao i pod batinama, a onda su mu pretili da će mu u uslovima vanrednog stanja likvidirati celu porodicu, naveo je Šešelj.
Na konstataciju autorke emisije da on to sve saznaje iz svojih izvora bliskih Zemunskom kriminalnom klanu, Šešelj je rekao da to znaju svi advokati u tom procesu i da je Jovanović potpisao izjavu bez prisustva svog advokata.

– Ključ Đinđićevog ubistva je odgovor na pitanje ko je naredio da se streljaju Dušan Spasojević i Mile Luković Kum, koji su živi uhapšeni, preslušavani, batinjani i na kraju ubijeni, zaključio je Šešelj.
Istakao je i da se radovao ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića, kao što su se radovali Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, kao i da se zalaže za to da se utvrdi politička pozadina tog atentata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari