U najavi derbija s Vojvodinom trener Partizana Aleksandar Stanojević s prilličnom (samo)uverenošću je prognozirao da će srpski šampion „voditi i dobiti derbi u Novom Sadu“. I skoro sve pogodio. Superligaški lider nije bio dominantan u većem delu utakmice, ali je s dva brza pogotka stekao značajnu prednost, koju je u finišu velike borbe samo (sa)čuvao od kočopernog domaćina.

– Kada rano povedeš s 2:0, protivnik nema šta da izgubi, pa krene na sve ili ništa, a u nekom trenutku mu se veliki rizik i želja isplate. Ali i pored pritiska posle naših golova i njihovog pogotka, nisu uspevali da nas često ozbiljnije ugroze. Imali su nešto veći posed lopte, ne i više pravih šuteva u gol, naročito iz izrađenih akcija. Nismo dominirali, ali smo kontrolisali igru do zadnjih 15, 20 minuta. Bez namere da se branimo. Trećeg zadnjeg veznog uveo sam tek u finišu, pošto je pre toga jedan napadač zamenio drugog – objašnjava šef stručnog štaba „parnog valjka“ posle šestog nastavka serije mečeva bez rezultatskog kiksa.

I do ovog kola ste bili lideri, ali sada imate i dva boda više od Zvezde. Da li ste očekivali da ćete joj pobeći baš posle ove runde prvenstva?

– Nisam pretpostavljao da ćemo se tako brzo osamiti na vrhu. Bio bih zadovoljan i da smo večiti derbi u novembru dočekali u egalu. Ali, izgleda da u ligi ima više timova sposobnih da iznenade i da će borba za titulu biti neizvesna. Ovih „plus dva“ nisu naročita prednost, ali jesu satisfakcija za minuli rad. I pravi dokaz da smo izašli iz krize u koju smo upali u jednom trenutku. Činjenica da smo i dalje najefikasniji tim u zemlji, takođe.

Klupskoj opoziciji ste odgovorili sa šest vezanih pobeda posle (povučene) smene početkom meseca. Da li vas samo rezultati čuvaju na klupi?

– Stvarno ne želim da verujem da je nekome stalo do kiksa ekipe zbog jednog čoveka. Valjda nam je svima koji radimo u Partizanu stalo do dobra kluba. A, rezultati? Pa, i nisu bili tako loši u poslednjih godinu i po. Valjda sam zato još uvek tu – smatra Stanojević.

Radite umesto što nas vređate

I poslednji duel Vojvodine i Partizana protekao je u zapaljivoj atmosferi na tribinama. Domaći navijači su već na zagrevanju igrača počeli s vređanjem gostiju, najčešće povicima „lopovi“ i „mrzim Beograd“, a da nije bilo policije i fizički bi se obračunali s pristalicama crno-belih.

– Čujem, ali ne slušam uvrede. Ni na moj ni na račun igrača, kluba i grada iz kojeg dolazim. Oguglao na prozivke ljudi koji više vole da sumnjaju u druge i diskredituju ih umesto da se bave sobom – komentariše Stanojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari