Portugalski državljanin Kosta Barankos Viera Antonio Mario koji je na osnovu međunarodne poternice uhapšen 25. avgusta za vreme Sabora trubača u Guči prošle sedmice je izručen Rumuniji u kojoj je 2005. godine u odsustvu osuđen na tri godine i dva meseca zatvora. Mario je na zatvorsku kaznu osuđen na osnovu prijave rumunske policije posle pokušaja da iz ove zemlje u svom automobilu iznese 47,76 grama marihuane i 9,38 grama opijuma.

Portugalski državljanin Kosta Barankos Viera Antonio Mario koji je na osnovu međunarodne poternice uhapšen 25. avgusta za vreme Sabora trubača u Guči prošle sedmice je izručen Rumuniji u kojoj je 2005. godine u odsustvu osuđen na tri godine i dva meseca zatvora. Mario je na zatvorsku kaznu osuđen na osnovu prijave rumunske policije posle pokušaja da iz ove zemlje u svom automobilu iznese 47,76 grama marihuane i 9,38 grama opijuma. Posle zahteva istražnog sudije Branislava Stanića, upućenog Ministarstvu pravde da donese rešenje o ekstradiciji Rumuniju nedavno je ministarstvo donelo odluku da se Mario izruči Rumuniji gde će mu ponovo biti suđeno.
Tokom njegovog šestomesečnog boravka u Okružnom zatvoru u Čačku je boravila i njegova devojka koja mu je svakodnevno donosila hranu u zatvor, a posle odluke o izručenju se preselila u Rumuniju gde će, kako je izjavila lokalnim medijima, uz pomoć advokata pokušati da pomogne Mariu u ponovljenom sudskom procesu. Ovaj portugalski državljanin je uhapšen u Guči prilikom provere dokumenata u stanici policije kada je iznajmljivao sobu u privatnom smeštaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari