Šest stvari na koje treba obratiti pažnju ako posumnjate na korona virus

Ostavite komentar


  1. Ono što je verovatno najvažnije, a što ovde nije pomenuto, je da je verovatniji izvor zaraze bilo koja površina na koju je zaražena osoba recimo kinula, a neko posle nje dotakao, jer virus, kako kaže Dr Paul Robb koji je sa ovom vrstom virusa radio u poslednjih 50 godina, ostaje na površinama do nedelju dana. Svrha maski je, stoga, pre u sprečavanju osobe da dotiče sopstveni nos i usta, nego u tome da spreči zarazu direktnim kijanjem ili kašljanjem u lice.

    1. Virus se prenosi kapljično,
      stavljajte masku kad ulazite u gradski prevoz.

    2. Ma kao sto su svi rekli, imunitet na prvom mestu i obavezno piti dosta vode, u odmenjskoj znam da ima silicijum koji ubija bakterije, prirodni selen koji podize imunitet, zato samo dosta vode i higijena ruku…

    3. Dobro veče imam jedno pitanje imam bebu staru 8 mjeseci inače smo 24 h u kuči danas smo ozašli do prodavnice da kupimo nešto nismo ni sakim stajali da razgovaramo samo kupovina i kuči ali kada sam došla kuči mali je počeo da kiše i da mu malo curi nosič a temperatura mu je bila 37 -5 dali ima ikakve veze sa tim virusom korone jer se plašim skoro dase onesvestim od straha i misli hvala svima nadam se da cu uskoro dobiti odgovor u prodavnicu nisam duze bila od nekih 20 minuta mozda i 30 ne duze

  2. Pobogu, pa minimum pola sata do 40 minuta mi ljudi dahću, kijaju i kašlju u troli do posla i nazad svaki dan. I dalje se svi plaše promaje, u prevozu ne može da se diše koliko je zagušljivo, a o tome ko je kinuo i uhvatio se za šipku koju posle dodirnu ostali, ne treba ni da se priča.

    1. U prevozu rukavice kratkotrajne koje bacite cim izadjete iz njega, i maska, znaci mnogo iako neki pricaju da ne stiti al ako je koristite kratko i ne nakvasi se stiti. Ako nemate rukavice, alkoholne maramice za brisanje ruku cim izadjete, ja ponekad sa tom maramicom se i drzim za sipku. A da izbegnete guzve u prevozu to je nemoguce u Bg.

  3. Kazu „ovaj virus nije baš tako lako dobiti“. Pa o cemu se ovde radi? Prenosi se aerosolima i na daljinu od par metara, a ovi nije ga lako dobiti. Dezinfikuju citave gradove, a ovi nije ga lako dobiti. Ako nije tako lako dobiti, kako su se zarazili ovi na konferneciji AIPAC? Konferencija high class, sve cisto uredno, dezinfikovano, skupi wc-i pa opet.

  4. Prvo, ne daj BOZE, B se pise velikim slovom.. Drugo… Kako mi da se ponasamo koji radimo na salterima i dnevno uzimamo razne papire, novac itd od ljudi.. Odkud ja znam da li je osoba dosla iz Italije, Kine itd i dosla da mi plati nesto..

    1. Ko tebi to kaze? To ste vi novosrbi uveli devedesetih i kasnije kad su vas izvukli iz rupa zato sto ste sujeverni i palancani, a rec „bog“ se u srpskom jeziku pise malim slovom, osim kad se ne misli konkretno na nekog boga, ali iz fraze „hvala bogu“ ti to ne mozes da znas. Znaci, uz to sto si nepismen, ti si i naci-sovinista koji odmah implicira da neko kad kaze „hvala bogu“ odmah misli na vaseg konkretnog hriscanskog boga. I tako dalje. Da trazis ti da ti vrate pare za skolarinu, to ti je pametnije nego da se bavis virusima. Sto se virusa tice, to me uglavnom ne zanima. I tako perem ruke 20, 30 puta dnevno, a kontakt sa ljudima izbegavam kao generalni princip. Zato sto sam sociopata. U ovakvim situacijama to je vidis prednost. U stvari uvek je.

    2. Moje ime je Bog. Kada mi se zahaljujes u tekstu, zbog opimenjivanja, onda kazes “hvala Bogu” (tj. meni, cije je ime Bog, isto se primenjuje ukoliko mi je nadimak, Bog od Bogdan npr.))
      Ukoliko se zahvaljujes imaginarnom bicu, bogu, onda ga pises malim b.
      Nema na cemu.

  5. Kazete“izbegavati javna okupljanja“.
    Sta su onda skole? Zasto se ta okupljanja ne obustave na odredjeno? Kako izbeci ta “ okupljanja“?
    Pozdrav

  6. „U svakom slučaju, ne preporučuje se da se samoinicijativno testiranje, jer ono ljudima daje osećaj lažne sigurnosti – rekla je nedavno doktorka Ivana Begović-Lazarević, epidemiolog Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd.“ jbg malo paznje, pljiz!

  7. Otkriste toplu vodu! Grip kao svaki grip, agresivniji ili ne, gace ne nosim na licu. To je za one sa njuskom. Bolje lecite te streptokoke koje dobijate zbog nosenja maski koje nista ne pomazu. I da: trujte se hemijom, nosite masks i kad spavate, u bezboznika oci kao soliteri…

  8. Koji broj telefona nazvati kad su u kuci 3potvrdjena a2jos nisu od corone za savet uvezi bolesti

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 6. i 7. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.