Šestu godinu zaredom Turistička organizacija opštine Kladovo i opština Kladovo organizuju Etno-festival, manifestaciju koja ima za cilj da predstavi narodno stvaralaštvo, tradicionalna jela i pića, folklorno bogatstvo i tradiciju naroda istočne Srbije.


– Etno-festival je najveća manifestacija u istočnoj Srbiji i predstavlja najbolji način promocije Kladova i cele opštine, njenih privrednih, turističkih i kulturnih potencijala. Kladovski Etno-festival doprinosi očuvanju narodne tradicije, ali i njenom adekvatnom predstavljanju i lokalnoj zajednici i domaćim i stranim turistima. U isto vreme, naša manifestacija pruža priliku zanatlijama i preduzetnicima da ono što rade predstave brojnim posetiocima – kaže za Danas direktorka Turističke organizacije Kladova Nevenka Boldorac.

Etno-festival – Kladovo 2011. odvijaće se u petak, 22. i subotu, 23. jula u centru Kladova. Programske aktivnosti festivala su koncipirane tako da u centru grada, u Ulici 22. septembra, bude postavljeno 40 štandova sa starim zanatima, suvenirima, ekološkim domaćim proizvodima, dok su za večernje sate planirani nastupi kulturno-umetničkih društava, estradnih umetnika i grupa.

U petak uveče nastupiće obrenovačko KUD Termoelektrane „Nikola Tesla“, KUD Smederevo i KUD „Dunav“ iz Svinjice u susednoj Rumuniji. Ovo veče zaokružiće i koncerti Jelene Tomašević i Crvene jabuke. Za subotnje popodne je planirano takmičenje u kuvanju riblje čorbe, a tokom večeri predstaviće se folklorni ansambli KUD „Nikola Tesla“ iz Niške banje, KUD „Dimitrije Tucović“ iz Lazarevca, KUD „Čučuk Stana“ iz Sikola i KUD „Polet“ iz Kladova, nakon čega će počinje koncert Slavice Ćukteraš i YU grupe.

Uz opštinsku Turističku organizaciju, organizator Etno-festivala istočne Srbije je i opština Kladovo, uz pomoć HE „Đerdap“, hotela „Đerdap“ i Akva star Denjuba i Omladinskog sportskog kampa Đerdap.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari