Šestoro funkcionera "Politike" nije prijavilo imovinu

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula postupak protiv tri direktora i tri člana odbora najstarijeg dnevnog lista u Srbiji, otkriva KRIK, a ekskluzivno objavljuje Danas

Ostavite komentar


  1. Katastrofa koliko je odsustvo odgovornosti kod nasih sluzbenika. razotkrivajte ih dalje!

  2. Ako je drzava postavila Nadzorne odbore da pomogne firmama koje su u problemima, kao sto je to npr Politikin Zabavnik, da li je "drzava" pitala clanove tih odbora sta su uradili i kako su izvrsili zadatka. Pa eto kako Zabavnik godinama ne placa honorarane radnike, a stalno zaposleni nemaju redovna primanja.

  3. Kako vladavina prava kao osnovni postulat demokratskog društva deluje erga omnes, tako je potrebno obavestiti javnost zašto do danas nisu otklonjene štetne posledice nezakonitih i pristrasnih javnih konkursa kako se na to obavezao Odbor Agencije još marta 2013? Zašto Narodna skupština ne vrši zakonom propisanu kao obaveznu kontrolu nad radom Agencije? Zašto gosišnji Izveštaji o radu Agencije ne sadrže tačne podatke o sprovedenim javnim konkursima? Kako direktor Agencije objašnjava činjenicu da je u Agenciji zaposlen veći broj predstavnika NVO sektora koji ne poseduju radno iskustvo ne poslovima borbe protiv korupcije!?

  4. Politikin Zabavnik je na prosjackom stapu zahvaljujuci Zoranu Musorinskom savetniku Zefirina Grasija. Obojica lose rade, zaposljavaju po potrebama Nadzornog odbora, povecavaju plate miljenicima, a ostali nemaju redovna primanja.U politikinom Zabavniku ima honoraraca koji nisu placeni tri godine.

  5. KRIK bi trebalo da se zainteresuje i za slučaj zakupnine za zgradu "Politike" u Makedonskoj ulici.
    Ta zgrada je u vlasništvu Komercijalne banke, a zakupac je "Politika". Posebnim trojnim ugovorom sa "Politikom" i KB, plaćanje zakupnine (na rok od 99 godina) je preuzela Vlada Republike Srbije.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.