Šetnja u Leskovcu protiv Evroprajda u Beogradu 1Foto: Fonet/Antonio Ahel

Više desetina Leskovčana učestvovalo je danas u „krsnom hodu“ protiv manifestacije Evroprajd koja će u septembru biti održana u Beogradu, a iako se crkva prvobitno ogradila od te šetnje, na čelu kolone i u prvim redovima sa ikonama i časnim krstom bili su i sveštenici.

Kao zvanični organizator skupa obratio se Dorić Hadžigor koji je okupljenima poručio da su osvetlali obraz Leskovcu i Srbiji.

„Vi ste mala ali odabrana Hristova vojska. Okupili smo se danas da podignemo glas protiv pošasti koja nam preti, protiv demonizovanih ljudi koji hoće da opogane naš grad Beograd“, kazao je on.

Šetnja koja je prvobitno najavljena za petak bila je odložena zato što skup nije bio prijavljen.

Na pozivu na protestnu šetnju koji je kružio društvenim mrežama nije pisalo ko je organizator, ali su se videli zastava Srbije i grb Srpske pravoslavne crkve.

Iz Crkvene opštine Leskovac su tada za agenciju Beta kazali da znaju za taj letak, naglašavajući da je njihov grb zloupotrebljen i da su o tome obavestili vladiku niškog Arsenija.

Predstavnici nekoliko političkih organizacija koje su pozivale Leskovčane da se priključe šetnji danas se nisu pojavili na skupu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari