Severinina advokatica otkrila detalje privođenja i pozvala hrvatsko ministarstvo da reaguje 1foto FoNet/Nenad Ðorđević

Hrvatska pevačica Severina Vučković privedena je u nedelju uveče na granici Srbije, a o svemu se oglasila i Severinina advokatica Jasminka Biloš.

„Obavestili smo Ministarstvo spoljnih poslova o događaju na prelazu Bajakovo, gde je Severina zadržana više sati. Severina je bez ikakvog objašnjenja zadržana više sati na tom prelazu, pretreseno je njeno lično vozilo i ona, kao i njen menadžer i njihove lične stvari. Nekoliko sati je čekala dolazak dvojice inspektora koji joj nisu rekli zašto smatraju da je potrebno obaviti razgovor, nisu joj rekli zašto su je teretili za bilo kakav verbalni delikt kažnjiv po propisima Republike Srbije. Ispitivali su je o njenim izjavama i stavovima vezanim za Srebrenicu i genocid, a ispitivanje nije bilo potrebno jer se radi o istorijskim činjenicama“, objasnila je Biloš i nastavila:

„Ispitivali su je i o drugim njenim stavovima koje je smatrala zastrašivanjem i uznemiravanjem i tražila je da se vrati u Republiku Hrvatsku, što joj je i odobreno. Rečeno joj je i da može da nastavi put ka Republici Srbiji, što nije želela. Kako god zakonski definisali taj pritvor, to je lišenje slobode na nekoliko sati. Sve smo prijavili Ministarstvu spoljnih poslova i očekujemo njihovu reakciju“, prenosi N1.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari