Šezdeset osoba je poginulo u rušenju četvorospratnice u indijskom gradu Mumbaju, novi je bilans žrtava koji su juče saopštili lokalni zvaničnici.


„Šezdeset ljudi je poginulo. Okončana je akcija potrage za žrtvama“, rekao je agenciji Frans pres predstavnik policije Tanađi Gadž. Prema prethodnim podacima, u rušenju zgrade u petak, poginulo je 45 osoba. Iz ruševina su izvučene 33 osobe. Veliki broj povređenih je smeštan u bolnice i mnogi od njih su u kritičnom stanju. Zbog rušenja zgrade jedna osoba je uhapšena. U Mumbaju, finansijskom centru Indije, ove godine srušilo se se nekoliko zgrada.

Najstrašnija nesreća dogodila se u aprilu, kada se srušila ilegalno sagrađena zgrade. Tada su poginule 72 osobe. Samo nekoliko sedmica kasnije srušio se deo jedne bolnice, povredivši osmoro ljudi. Prošlog juna, deset ljudi, među kojima petoro dece, poginulo je kada se urušila trospratna stambena zgrada.

Urušavanje zgrada u Indiji je relativno uobičajena pojava, zbog toga što građevinci štede na materijalu ugrađujući onaj koji nije po standardima, a i zato što dodaju „divlje“ spratove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari