Sezona kupanja na bazenu u Zaječaru završena, građani negoduju 1foto: M.S.

Kako iz JKP “Timok održavanje” u Zaječaru saopštavaju, letnja sezona na gradskom bazenu u Zaječaru zvanično je završena juče, 1. septembra, u 19 sati. “Nakon sumiranja rezultata, ovogodišnja sezona je na nivou prošlogodišnje, kada je u pitanja prodaja karata, a najveća posećenost zabeležena je u julu mesecu”, saopštavaju oni. Ipak građani negoduju zašto se bazen zatvara.

Oni kažu kapija gradskog bazena od danas će biti zaključana, a podaci pokazuju da je sezona uspešno završena.

“Ove godine je, tokom trajanja kupališne sezone, na gradskom bazenu zabeleženo oko 20.000 posetilaca. Zbog velikog broja sunčanih dana i visokih temperatura, najveći broj posetilaca zabeležen je tokom jula meseca“, rekao je Vice Lalić, direktor JKP „Timok održavanje“.

Sumirajući letnju sezonu, Lalić je dodao da je i ove godine veliko interesovanje bilo za Školu plivanja.

„Kada govorimo o Školi plivanja, ove godine je takođe bilo veliko interesovanje roditelja i dece. Školu je pohađalo stotinak mališana. O bezbednosti dece, ali i samih kupača, i ove godine su brinuli licencirani spasioci, pa nije zabeležen nijedan ozbiljan slučaj povređivanja“, kazao je Lalić.

Ipak, građani negoduju što su kapije bazena zatvorene, a temperature je iznad 30 stepeni.

“Zašto to rade? Kako Knjaževac i Niš ne zatvaraju bazene? Da li im smetaju ljudi na bazenu. Šta napraviše od Zaječara? Ovi samo na sebe misle, zašto se iživljavate?”, glasili su komentari na društvenim mrežama.

Bilo kako bilo, bazen je od nedelje zvanično zatvoren, a Zaječarci najvljuju da će na bazen ići ali u gradovima gde bazeni nisu zatvoreni, kao što je Knjaževac.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari