Novak Đoković obezbedio je plasman u polufinale turnira na otvorenom prvenstvu Tajlanda, gde će se u subotu u borbi za finale sastati sa neugodnim Čehom Tomašom Berdihom. Treći igrač na ATP listi u četvrtfinalu savladao je Šveđanina Robina Soderlinga sa 2.0, po setovima 6:4, 7:5.

Početak meča obeležio je odličan ravan servis Soderlinga. Đoković jednostavno nije imao rešenja. Ritern srpskog tenisera nije bio dovoljno dubok tako da je Šveđanin bez većih problema osvajao gemove na svoj servis. S druge strane, Srbin nije briljirao. Treći igrač na svetu u razmeni udaraca sa osnovne linije delovao je poprilično nesigurno. Sve do devetog gema nije bilo brejka, a onda je na servis Šveđanina Đoković zaigrao na vrhunskom nivou. Uspešnim drop-šotom i sjajnim lobom Soderling je totalno izbačen iz ritma, tako da je oduzeti servis švedskom teniseru pri rezultatu 4:4 bio logična posledica.

Ohrabren krajnjim ishodom prvog seta (6:4), Đoković je odmah na početku drugog napravio brejk i poveo sa 3:0. Beograđanin se u tim trenucima odlično kretao, udarci sa osnovne linije bili su agresivni i duboki, što mu je omogućilo da povede sa 4:1. Taman kada su brojni obožavatelji Đokovićevog lika i dela pomislili da je meč odlučen, Šveđanin je zaigrao krajnje agresivno. Dobro ga je služio prvi servis, poboljšao je igru sa osnovne linije tako da je u važnom delu meča napravio brejk i izjednačio na 5:5. Vidno nezadovoljan, Novak Đoković je posle osvojenog gema na svoj servis zaigrao u stilu vrhunskog tenisera i sa par odlično vraćenih servisa naterao Soderlinga da mu čestita na prolasku u polufinale.

Turnir u Bangkoku, na kojem je Đoković postavljen za prvog nosioca, igra se za ukupni nagradni fond od 576.000 dolara

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari