Simonović osuđen zbog paljenja kuće Milanu Jovanoviću

Bivši predsednik opštine Grocka kažnjen sa četiri godine i tri meseca zatvora, demonstrativno napustio čitanje presude

Ostavite komentar


  1. 4 godine zatvora za školsku definiciju organizovanog kriminala – najviši predstavnik vlasti iskoristio pojedince iz državnih službi sile da naruči ubistvo novinara, koji ga je javno i argumentovano optužio za postojeće i trajne kriminalne radnje!!?????

  2. To je samo prvostepena presuda. Da se glumi „nezavisno“ sudstvo. Sad ce da slede zalbe, odugovlacenje. Na kraju MOZDA nanogica na par meseci ili nista.

  3. Cetiri godine za pokusaj ubistva? Pa to je nagrada i podsticaj da to ponove! Na lomacama treba da zavrse zlikovci i da ova nesretna! zemlja dozivi prociscenje

    1. Polako. Sad će žalba tužilaštva, pa će žalba odbrane, pa ide na višu instancu, pa će to da se otegne, pa će da se novi dokazi pojave, pa će i ove 4 godine da postanu 2, pa da se preinače u kućni pritvor, pa na kraju – pojeo vuk magarca. Klasika za srpsko pravosuđe. Da ima sistema, proces bi trajao 3 meseca najviše i kraj. A ne kao što traju po 20 i kusur godina.

  4. Sprdnja od presude. Za svesno osvetnicki organizovano , srecom ne uspelo, ubistvo samo 4 godine. Pa toliko se dobija za 100 grama marihuane , koju nakraju popuse oni koji je oduzmu

    1. da bi prikazali da nesto „rade“, u slucaju koji je toliko cist, a za primer ubuduce, bi u drugom stepenu trebalo svima dati maksimalne kazne bez prava skracenja ili pomilovanja

  5. Sudska presuda je poruka siledžijama da je pravda dostižna. Sa vaspitanjem se zakasnilo pa se leče posledice

  6. Поступајући заменик тужиоца у овом кривичном предмету Предраг Миловановић рекао је истину да је важно да је кажњен један нечастан и сраман чин. То је најбитније, иако је разумљиво и његово незадовољство висином казне. Важно је да пресуда постане правоснажна.

  7. Mišljenja sam da je četiri godine sasvim dovoljno ukoliko mu u prvoj nedelji ispadne sapun

Ostavite komentar


Društvo

Zašto je Mladić heroj huligana? 10

Zašto je Mladić heroj huligana?

Tema najnovijeg Mosta Radija Slobodna Evropa bila je koliko su mladi u Srbiji i Bosni i Hercegovini opterećeni nacionalizmom. Sagovornici su bili Sofija Todorović, programska direktorka Inicijative mladih za ljudska prava u Srbiji, i Adi Selman, jedan od osnivača pokreta Karton revolucija iz Tuzle.

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. i 21. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.