Simović osuđen na šest godina zatvora za pokušaj ubistva Kalinića 1Foto: Freeimages/Janson Morison

Član Zemunskog klana Miloš Simović osuđen je danas na šest godina zatvora za pokušaj ubistva člana istog klana Sretka Kalinića 2010. godine u Hrvatskoj.

Simović nije došao na izricanje presude, što je i ranije najavio uz obrazloženje da neće da stvara dodatne troškove državi, dok je Kalinić došao i pratio presudu.

Sud je našao da je Simović pokušao da ubije Kalinića pucnjima u njega 8. juna 2010. godina u Hrvatskoj, kada je Kalinić zadobio dve prostrelne rane i teške povrede, zbog čega je bila potrebna hitna medicinska intervencija.

Sudija Nikola Mikić ukazao je da je Kalinić u iskazu u istrazi Simovića označio kao napadača, a da je kasnije rekao da ga ovo suđenje ne zanima.

Obračunavajući kaznu sud je cenio to što je od zločina prošlo 11 godina i što se oštećeni nije pridružio gonjenju, kao i da je Simović na izdržavanju višegodišnje kazne za različita krivična dela.

Obojica već služe višegodišnje zatvorske kazne zbog učešća u ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. godine.

Na Kalinića je pucano 2010. godine, sedam godina nakon što su tokom policijske akcije „Sablja“ koja je pokrenuta nakon ubistva premijera Đinđića on i Simović pobegli iz zemlje.

Osuđeni su na po 40 godina zatvora zbog učešća u ubistvu Đinđića, ali i druga ubistva i otmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari