Šindić: Stanična zgrada nove autobuske neće biti završena pre solitera na mestu stare stanice 1foto FoNet/Beoinfo

Član Predsedništva Srbija centra (SRCE) Boško Šindić saopštio je danas da sumnja da će zgrada nove autobuske stanice u Beogradu, čija izgradnja treba da bude zavšena do 2027. godine, da bude sagrađena pre solitera na mestu stare autobuske stanice u centru grada.

Šindić je rekao da su Grad Beograd i firma BAS za sedam godina gradnje autobuske stanice na Novom Beogradu uspeli da „betoniraju livadu i naprave parking, bez stanične zgrade“.

„Za tih sedam godina sedam puta su menjali cenu radova, pa smo od Vesićevih 20 miliona evra došli do predviđenih Šapićevih 50, ali bez procene koliko će da košta stanična zgrada. Samo ove godine rebalansom budžeta za te namene predviđeno je 222 miliona dinara, a za 2026. godinu još 3,78 milijardi“, rekao je Šindić.

Kazao je da bi gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić trebalo da objasni građanima kako će funkcionisati stanica, jer je, kako je rekao „prvobitnim planom od pre dvadeset godina autobuska stanica na ovom mestu predviđena tek posle izgradnje unutrašnjeg magistralnog poluprstena i direktnim povezivanjem stanice sa autoputem, bez izlaska autobusa na gradske saobraćajnice“.

Šindić je kazao da je jedina politika gradonačelnika da zemljište stavi u funkciju izgradnje kvadrata sumnjivog porekla i zaokruži privatni projekat Beograd na vodi.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ranije danas otvorio je novu autobusku stanicu, u novobeogradskom Bloku 42, gde je nekada bila „Buvlja pijaca“, a u nedelju, 29. septembra biće prvi polasci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari