Sindikat nauke: Stvara se sumnja da Vlada i MP ne rade u interesu istraživača

Nakon obraćanja dela zaposlenih u INEP-u, reagovala sindikalna organizacija

Ostavite komentar


  1. Najverovatnije se neko povezano lice namerilo da institutu oduzme zemljiste, nije prvi put! A drzava, umesto da brani naucne institucije i nauku, koje su im puna usta, aktivno radi da im to omoguci. Trenutno su u fazi nametanja direktora, sutra ce biti u fazi izmestanja instituta a preksutra prodaje parcele. A sto ce se naucni kapaciteti Srbije smanjiti, to nema veze, jos bolje, neobrazovanima se lakse vlada. Vrlo brzo ce se videti ciji rodjak ce tu da gradi neke zgrade ili firmu.

  2. Sednica novog Upravnog odbora, zakazana za danas je naprasno otkazana. Novi clanovi su pozvani u Ministarstvo. Kome i zasto je toliko stalo da Marija Gnjatovic bude direktor INEPa da drzava krsi sve principe etike da bi nju postavila? Zbog cega je postavljaju, sta je njen zadatak i za ciji racun?

  3. Cela naucna zajednica treba da digne glas protiv ove bahatosti inace cemo svi biti rasprodati!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.