Sindikat "Nezavisnost" dao poršku novinaru Danasa 1

Granski sindikat industrije, energije i rudarstva „Nezavisnost“, kao demokratska i reprezentativna organizacija na nivou Republike Srbije, pruža punu podršku uređivačkoj politici dnevnog lista „Danas“ i novinaru Gojku Vlaoviću, saopšteno je.

On u ekonomskoj rubrici vrlo objektivno i profesionalno izveštava o problemima u sektoru energetike i Javnog preduzeća „Elektroprivreda Srbije“, navodi se u saopštenju granskog sindikata „Nezavisnost“.

Kako je saopšteno nenamerna greška novinara Gojka Vlaovića u tekstu o vlasnicima mini hidroelektrana bliskim političkom establišmentu, nikako ne sme biti povod predstavnicima krupnog kapitala, čije poreklo kapitala nikada nije utvrđeno a moralo bi (!), da vrše pritisak na novinare, demonstrirajući svoju moć i bahatost i pokušavajući da ućutkaju slobodnu reč.

Samo slobodni građani, uz slobodu medija, uz objektivno i profesionalno novinarstvo, koje sprečava zataškavanje mnogih škakljivih i kompromitujuh tema, mogu doprineti jačanju građanske svesti o demokartskom društvu u kome su svi jednaki pred zakonom, društvu u kome političari treba da polažu račune građanima, a kapitalisti imaju obavezu da doprinesu drušvenom blagostanju, stoji u saopštenju za medije.

List „Danas“ je i nastao u prostorijama UGS Nezavisnost, 1997. a Granski sindikat industrije, energije i rudarstva „Nezavisnost“ ima izvanrednu saradnju sa novinarima lista „Danas“ koji se bave problemima radnika i sindikalnog pokreta u Srbiji u procesu tranzicije, koja i posle 28 godina od pada berlinskog zida, još uvek traje, navodi se u saopštenju.

Iz navedenih razloga pružamo punu podršku novinaru Gojku Vlaoviću, jednom od najkompetentnijih novinara za sektor energetike i Elektroprivrede u Srbiji, nastavljamo našu saradnju u punom kapacitetu, jer su pred nama izazovi socijalnih posledica reorganizacije najveće državne kompanije: Javnog preduzeća „Elektroprivrede Srbije“, piše u saopštenju za medije sindikata „Nezavisnost“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari