Sindikat Sloga traži smenu direktora Trajala 1sloga.org.rs

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ zahtevaju od Vlade Srbije hitnu smenu generalnog direktora kruševačkog „Trajala“ Miloša Nenezića i utvrđivanje njegove odgovornosti zbog povređivanja radnika u jednom od proizvodnih pogona te fabrike.

Nakon požara koji se desio u pogonu teških guma, kada su povređena tri radnika, sasvim je jasno da najveću odgovornost snosi direktor Miloš Nenezić, koji je do sada svojim rukovođenjem pokazao da nije dorastao odgovornosti koja mu je poverena, saopštila je „Sloga“.

Taj sindikat navodi da je direktor svoju nekompetentnost i nestručnost pokazao tako što je, umesto da ulaže u bezbednost proizvodnih pogona, obnovu opreme i zaštitu ljudi, otpustio iskusne radnike, smanjio broj izvršilaca i mobingovao sindikalne aktiviste koji su ukazali na sve anomalije u toj fabrici.

„Sloga“ pita šta još treba da se desi radnicima da neko shvati i prepozna opasnost od ovakvog rukovođenja fabrikom, i treba li neko smrtno da strada da bi se shvatilo da Nenezić nema stručnost i kompetentnost da obavlja funkciju koja mu je poverena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari