Sindikat: Vratite nam penzije po rešenju

Ostavite komentar


  1. E da nije vašeg lista i N1 ne bismo ni zanli da neko protestuje protiv ovih vlastodržaca. A penzioneri su zaista opljačkani i čudo jedno zna se ko ih je lično opljačkao pa nikom ništa. Za sada je tako, valjda će se nešto promeniti.

  2. Учешће просечне пензије у просечној заради (без пореза и доприноса) у процентима, по годинама – просечна зарада; просечна пензија; учешће у %
    2014 – 44.530; 24.085; 54,1
    2015 – 44.432; 23.196; 52,2
    2016 – 46.097; 23.488; 51,0
    2017 – 47.893; 23.913; 49,9
    Кога покушавате да лажете?
    Учешће просечне пензије у просечној заради је опало за три године за 4,2 %, иако су и зараде (плате) у јавном сектору биле умањене.
    За три године просечна зарада је увећана за 7,55 %, а просечна пензија је умањена за 0,71 %.
    Да су пензије пратиле раст зарада, просечна пензија је требала бити 25.903,40 динара 2017. године.

  3. Cinimi se kad bi nama vratili penzije po resenjima a –(cini mi se da smo sa Povisicama tu po resenjima idelimicno Vraceno na Starom)– penzioneri do 25000hiljada imali bi Smanjenu Penziju jerbi bili siromasniji dali to Zelimo

  4. Bruka i sramota. Drskost protiv zakonitog otimanja stečenih prava na penziju. Tako se ne puni budžet, otimanjem i kršenjem zakona. Jadno je i sramno da se od najugroženijih otima, imate tajkune koji su ojadili ovu zamlju pa neka vrate opljačkano, neka se oduzme imovina za koju ne može da se dokaže poreklo, oporezujte velike prihode, enormne zarade. Ovo privremeno umanjenje penzija nigde u svetu ni u jednoj pravnoj državi nije uradjeno. Pa šta mislite da to primene u bilo kojoj uredjenoj državi. Bolesni i stari stanovnici treba da pune budžet a imaju najmanje penzije u Evropi. Da li smo svesni da su to najsiromašnije i najosetljivije grupacije društva, da i sa tim mizernim penzijama izdržavaju decu koja ne rade i unuke koji se školuju. MMF treba da nas prosveti, šta uostalom njih brine i ako se nezakonito odlučuje samo servisirajte javni dug baš ih briga da li penzioneri umiru dostojanstveno i gladni.

    1. Šta je sa vladavinom prava, ljudskim pravima, tekovinama i vrednostima ustavno uređenog sistema? Gde se nalazimo na putu ka evropskim pravnim okvirima ? Da li je ovo moguće da se primeni u bilo kojoj državi članici EU? Ovo su pre svega pitanja za svakog od nas koji redovno uplaćuju poreze i doprinose kao ulaganje u sopstvenu budućnost, garanciju za koliko toliko sigurnu penziju i kratkotrajnu starost. Nema sigurnosti, nema garancija za zakonom garantovanu novčanu imovinu – penziju u koju bezrezervno verujemo da želimo da je doživimo i dostojanstveno koristimo, jer smo u nju ulagali pošteno i redovno. Izgleda da je ovo što se dešava penzionerima bahatost dugoročna a ne „privremenog karaktera“. Penzioneri su u ulozi prinudnog donatorstva, građani koji nisu dokazali da su bili u dovoljnoj meri pošteni građani kada su poštovali propise i ulagali u penzioni fond. Nije ni čudo što se sve više preispitujemo da li se isplati da se na ovaj način obezbedjuje „sigurna“ penzija i sredstva za starost i ne daj bože starost sa staračkim bolestima i tegobama… Bolje je da se uplaćuje minimalac a sve što više zaradiš izigravaj propise i ne plaćaj doprinose i poreze ništa više od minimalnog: bolje „od samog sebe uzmi“ uštedi za sebe, nemoj da čekaš da ti se uzima a kamoli da ti se ne daj bože posle toga daje milostinja koja zavisi od promocije, dobročinstva i spasa sviju nas po sopstvenim leđima.

  5. Ej botovi su super, redovno su “ na poslu “ sa sendvičem u ustima 🙂 a i redovno plaćeni 🙂 bez „privremenog umanjenja“

  6. Botovi, botovi pogrešno glasate ili je danas daltonista na „poslu“ pa ne razlikuje boje, ostaće bez dnevnice i sendviča … ne prati instrukcije danas se botuje zeleno 🙂

  7. Što li se toliko ΛV i premijer(ka) plaše u vezi spašavanja najsiromašnije penzionere? Neka ukinu svoj nakaradni zakon o otimanju penzija, a pri tome neka se zadrži ono jadno povećanje penzija za četiri godine od 7, 53%, time bi se prosek penzija pomerio, a svako, bar onima kojima se ne otima, primaće istu vrednost penzija kao i do sada. ΛV, kao grobar penzosa, i onako im ne daje hranu kašikom već se samo sekira, a to šteti srcu i mozgu. Ovo treba što pre da uradi jer prepun BDP može i da procuri.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.