Sindikati GSP-a: U saobraćajnoj nezgodi u Zemunu lakše povređen vozač autobusa 18 1Foto: BETAPHOTO/ANA SLOVIĆ/DS

Četiri sindikata Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd“ su u zajedničkom saopštenju objasnila da je danas u Ulici Prilaz u Zemunu, prilikom skretanja autobusa na liniji 18, „došlo do zanošenja prikolice jednog od zglobnih autobusa, koja je bočnim delom zakačila autobus iz suprotnog smera“ koji je išao istom linijom.

Sindikati „Centar“, „Pravda“, „Sloga“ i Sindikat zaposlenih u javnom prevozu Beograda su se tako razbila dva stakla na jednom autobusu i vozač je lakše povređen razbijenim staklom, te mu je ukazana pomoć.

U saopštenju se ističe da nijedan putnik nije povređen.

„Na drugom autobusu je usled posledica fizičkog kontakta dva vozila otpao metalni poklopac u zoni motora vozila“, piše u saopštenju.

Po izjavama vozača GSP-a po dolasku stručnih službi na mesto udesa, „utvrđeno je da nije tačno da se sa autobusa GSP-a otkačio bilo koji deo za vreme vožnje i da je to uzrok nezgode što su preneli brojni mediji, a mnoge političke stranke, bez prethodne provere, uputile zvanična saopštenja“, pišu sindikati.

„Redovna je procedura posle svake saobraćajne nezgode u kojoj učestvuju vozila GSP ‘Beograd’ da se sprovede interni postupak utvrđivanja odgovornosti vozača i provere tehničke ispravnosti vozila, što se radi čak i kod manjih saobraćajnih nezgoda i predstavlja primer dobre prakse ka većoj bezbednosti saobraćaja“, navodi se u saopštenju.

Sindikati kažu da su „u prvoj polovini ove godine vozila GSP-a učestvovala u ukupno 757 saobraćajnih nezgoda, što predstavlja trend smanjenja u odnosu na isti period prošle godine“.

„Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda u prvoj polovini ove godine, u svega 212 saobraćajnih nezgoda je utvrđena potpuna ili delimična krivica vozača GSP-a, što predstavlja 12,8 odsto od ukupnog broja nezgoda i radi se o proseku koji je u nivou evropskih prevoznika“, kaže se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari