Sindikati prosvetara od 4. novembra najavljuju „zonski“ štrajk: Razlog nije slučajan

Ostavite komentar


  1. Ako sada ne istrajemo,posle 20. god odoh iz škole jer ovakvu torturu da trpim neću!

  2. Ili smo svi u strajku ili nismo.
    Jos kad AV vidi da nam je Hrvatska uzor za ovakav štrajk….ispuniće nam uslove sigurno…samo jos jedan prosvetni cirkus u najavi…

  3. Prosvetari su najveci neradnici u Srbiji , ne rade skoro pa nista. Deca nam idu na privatne casove da bi se pripremila za upis u neku srednju skolu ili fakultet kod onih istih koji ih nisu naucili u redovnom cilkusu skolovanja i sve to debelo naplacuju. Deru decu sa ekskurzijama za par dana dobiju po nekoliko hiljada evra ako idu u inostranstvo, imaju dnevnice po uceniku prosta rcunica 30 dece po 2 hiljade to mu dodje 60 hiljada dnevno puta broj dana pa vi vidite , slobodni svaki vikend , praznik .letnji i zimski raspusti pa jos dva letnji i jesenji a posebna prica da niko od njih ne radi puno radno vreme 4 do 5 casova maksimalno. nebi ja njima dao nista .

  4. Pozdrav ex-kolegi g. Milanu Jevtiću, u nadi da će se položaj prosvetnih radnika u Srbiji popraviti. Za to je neophodno da ode ova vlast i dodje ona kojoj je stalo do prosvećivanja naroda, a ne ispiranja mozga jeftinom propagandom.

  5. Gluposti. Cile-mile sa siledžijama. Da neko brine da li podučavaš 30 ili 45 min, ne bi bilo potrebe za štrajkom. Jedino što ih boli je da se izadje na ulice gde svaki protest može da raste.

    Ali u Srbiji ni učitelji više ne znaju gradivo.

  6. Poređenje štrajka kod nas sa štrajkom u bilo kojoj drugoj zemlji je veoma naivno i neprimereno, ne razumem kako je ovaj gospodin uopšte to izgovorio!

  7. A kolege koje hoće da štrajkuju a nisu u sindikatima?
    Ovo je prilika da se nastavnici koji nisu u sindikatima poguraju da uđu u iste tako što će oni koji su u sindikatima dobiti nadoknadu od istog zbog odbitka od plate a oni koji nisu-neće.
    Pošteno.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.