Sindikati prosvetara pozvani na sastanak u Vladu: S kim se sastaju i šta je tema razgovora? 1Foto: Vlada Srbije

Predstavnici reprezentativnih sindikata prosvetnih radnika pozvani su na sastanak sa predstavnicima Vlade Srbije u četvrtak, 29. avgusta, saznaje Danas.

Tema sastanka je realizacija Prokola potpisanog u oktobru prošle godine kojim se, podsetimo, Vlada obavezala da početna plata nastavnika sa sedmim stepenom stručne spreme bude jednaka prosečnoj zaradi u Republici.

Kako je najavljeno, sastanku će prisustvovati premijer Miloš Vučević, ministar finansija Siniša Mali i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

Neki od reprezentativnih sindikata obrazovanja ranije su najavili da su Vladi dali rok do petka da odgovori na zahteve prosvetnih radnika koji se tiču povećanja zarada i bezbednosti u školama.

Podsetimo da je Nezavisni sindikat prosvetnih radnik Srbije najavio od 2. septembra „beli štrajk“, nezadovoljan jer država nije izašla sa merama za smanjenje nasilja u školama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić više puta je isticao da će zaposleni u prosveti dobiti najveću povišicu plata, ali do sada nije precizirao o kom se iznosu radi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari