Finalnog dana 47. Ljubičevskih konjičkih igara najviše uzbuđenja izazvalo je, po tradiciji, nadmetanje najveštijih jahača u jedinstvenom Ljubičevskom višeboju a titula viteza ove godine je po peti put pripala Siniši Stokiću čime je izjednačen dosadašnji rekord trenera višebojaca Radeta Milovanovića.

Novi vitez, jašući grlo „Tajfun KM“, izjednačio je još jedan rekord osvojivši maksimum od 15 poena u gađanju topuzom, strelom i kopljem, kurirskom jahanju i seči sabljom što je do sada pošlo za rukom samo Mališi Vujčići 2003. godine. Drugo mesto kao i prošle godine pripalo je mladom Marku Milenkoviću, treće Andriji Sterđeviću, a četvrto pobedniku polufinala Ivanu Stankoviću.

U svom obraćanju medijima vitez Ljubičeva je izjavio da je takmičenje bilo izuzetno teško, što govori i 14 osvojenih poena drugoplasiranog Milenkovića i izrazio nadu da će i sledeće godine predsednik Organizacionog odbora njemu uručiti sablju.

Ovogodišnje Igre, koje su pratećim manifestacijama otpočele 28. avgusta, završene su minulog vikenda sportskim događanjima na Hipodromu. Prvog dana u takmičenju u daljinskom jahanju «Đeneral Ilija Gojković», pobedio je član KD „Knez Mihailo“ iz Požarevca, Marko Milenković na grlu Curica, a u nastavku su održane četiri kasačke i dve galopske trke, polufinale Ljubičevskog višeboja i voltižovanje dece.

Finalnog dana na Hipodromu je desetak hiljada zaljubljenika u konjički sport prisustvovalo izuzetno bogatom programu: utakmici u preskakanju prepona, kasačkim i galopskim trkama.

U glavnom galopskom nadmetanju „Kup Ljubičeva“ na 2.400 metara za trogoda i starija grla trijumfovao je surčinski „Panter Toma“ koga je jahao Ofir Ben David. Na drugo mesto plasiralo se grlo „Artisto“ štale „Tešić“ sa Željkom Ilićem u sedlu, a treći je bio surčinski „Dr Gile“ sa jahačem Đorđem Perovićem. Vlasniku pobedničkog grla Dragoljubu Markoviću, nagradu je uručio Miomir Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari