Siniši Malom potvrđeno starateljstvo nad decom 1Foto: Beoinfo

Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je prvostepenu presudu da Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, dobije starateljstvo nad decom, saznaje Danas.

Time je praktično potvrđena privremena mera od septembra prošle godine, kada su deca pripala gradonačelniku Beograda. Podsetimo, suđenje je završeno 7. februara.

Kako nam je rekla bivša supruga Siniše Malog, Marija Mali, presudom, koju je dobila juče, ostaje isti režim viđanja dece, odnosno sredom na četiri sata i svaki drugi vikend. Marija Mali žaliće se na ovu prvostepenu presudu.

Podsetimo, ona je nedavno u javnost izašla sa mnogim tvrdnjama o malverzacijama njenog bivšeg supruga, od toga da je od Agencije za borbu protiv korupcije sakrio 95.000 evra, da je učestvovao u bespavnom rušenju objekata u Savamali tokom izborne noći između 24. i 25. aprila prošle godine, do toga da joj je tok om borbe za starateljstvo nad decom rekao „sudija je moja“. Govorila je o sprezi u pravosuđu  između sudije, Malovog advokata i sudske veštakinje, koji su, kako tvrdi, zbog kojih je ostala bez starateljstva nad decom, o čemu je pisala i premijeru Aleksandru Vučiću.

Inače, Marija Mali će 30. marta dati iskaz u Višem javnom tužilaštvu.

Danas je saopšteno da iako je bila na čelu suda koji je proglašen za najbolji po broju rešenih starih predmeta, Natalija Bobot, v. d. predsednika Prvog osnovnog suda je razrešena sa te funkcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari