Siniši Malom potvrđeno starateljstvo nad decom

Prvi osnovni sud u Beogradu doneo prvostepenu presudu u slučaju gradonačelnika Beograda i njegove bivše supruge

Ostavite komentar


  1. Lepa vest je da jedan otac u srbiji dobije starateljstvo nad decom..i stvarno retka situacija, jer su muškarci izloženi strahovitoj diskriminaciji od soc.službi i suda.
    Ali odluka suda da drugi roditelj može da vidja rodjenu decu četiri sata u nedelji je zločin prema deci i roditelju, samom životu, sistemski kriminal bez premca.

    Neverovatno da roditelji s mirom ovce koja ide na klanje pristaju na,ovaj zločin.
    Valjda zato on i traje..

  2. Bitno je da je pisala Vučiću. Ako joj ikada odgovori, objasniće joj da je ovo pravna država i da postoji nezavisan sud i veštaci u državi gde predsednik parlamenta ide po instrukcije u vladu. A akademici ćute, ćute profesori sa pravnog…

  3. …ovakvo ograničavanjae starateljstva majci u nekoj skandinavskoj zemlji bilo bi moguće samo u slučaju da je ona dugotrajno hospitalizovana na nekoj psihijatrijskoj klinici ili u zatvoru.
    neverovatno!

  4. Uzmite u obzir da sudovi starateljstvo gotovo po pravilu dodeljuju majkama. A ovde imamo slučaj da je otac optužen i za teške malverzacije, ali i za nasilje u porodici – i opet je dobio starateljstvo. Zamislite kakav je to pritisak bio nad sudom i sudijama.

  5. pa taj zlotvor je i hemijsku industriju "Zupa",dokusurio.sad vidimo kako glavni operativac,dobija decu na staranje,pored zive majke,haha.Svi tirani su mislili da ce tiranija dozivotno trajati,ali se to dozivotno poretvorilo u "nekoliko godina", i onda strasan i tragican sudar sa stvarnoscu.Na zalost ,taj pad pogadja i sve nas.Oni padnu ,mi potonemo jos malo.

  6. Ovaj put su žene osetile šta znači nenormalno društvo(zbog sudara sa sistemašem) , obično su kod nas očevi ti koji trpe u ovakvim situacijama.
    Voleo bih da pogledam tu ljudsku spodobu koja je pisala zakon, koji zabranjuje roditelju da vidi rodjeno dete više od četiri sata nedeljno. Pretpostavljam da je to neka lična osveta muškarcima fem lobija. Samo što je ovaj put žrtva žena.
    Neki minimum ljudskosti je dozvoliti poraženoj strani, da vidja decu svaki drugi dan, po nekoliko sati. Da ne pominjem dobrobit za psihičko zdravlje deteta zbog čestog vidjanja oba roditelja. Da li je moguće da se svi (i mnogo brojniji muškarci i redje, žene) mirite sa ovim fašizmom? I ko zna koliko to traje u praksi. Četiri sata nedeljno..užas.

    Ne verujem da ovo ima i u S.Koreji.

  7. Ovde je isto kao i u skolstvu i zdravstvu:kad smo poceli da dobijamo ljude sa kupljenim diplomama i kad su neki od njih poceli da nas ubijaju,bilo je kasno.
    Ima dosta literature ljudi koji su ziveli u Rusiji posle perestrojke i koji pisu da ova gospodja moze da zavrsi u zatvoru a deca u nekom centru za podizanje vojnika za odbranu vlasti.A moze nekaznjeno zavrsiti i na lecenju zauvek,dok bolesnici ostaju da setaju ulicama,dok mi cutimo i gledamo kako se bahati zlikovci sire i kako im je samo nebo granica.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.