Na ovogodišnjem Masters turniru u Sinsinatiju Srbija će imati čak tri predstavnika u finalima. Svetski broj jedan Novak Đoković će se očekivano boriti za titulu s obzirom na fantastične rezultate koje postiže ove sezone. Ukoliko u finalu Mastersa u Sinsinatiju savlada Endija Mareja biće to njegova šesta uzastopna titula na turnirima ove kategorije u 2011. godini. Takođe, ostvariće i skor od čak 58. pobeda od 59. ovogodišnjih duela.


Svakako veće iznenađenje za sve ljubitelje tenisa je plasman Jelene Janković u finale turnira u Sinsinatiju. Pobedom nad Andreom Petković Jankovićeva je dokazala da njeno vreme još uvek nije prošlo iako su to mnogi tvrdili s obzirom da je prošle nedelje u Torontu ispala već u prvom kolu. Ona će se u finalu sastati sa nekada najboljom teniserkom sveta Marijom Šarapovom.

Nenad Zimonjić i njegov dubl partner Majkl Ljodra i ove nedelje boriće se za titulu, nakon što su osvojili turnir u Montrealu pobedivši prvi dubl sveta braću Brajan. Protivnici u borbi za još jedan trofej biće im Bupati i Paes, a ukoliko trijumfuju to će biti njihov treći uzastopni trofej.

Ostali srpski predstavnici svakako imaju kvalitet da se nađu u završnicama prestižnih turnira ali na američkom turniru to nisu uspeli. Ana Ivanović je nedavno angažovala novog trenera ali se čini da još uvek nije uspela da pronađe pravu formu i poražena je već u drugom kolu od Ruskinje Nađe Petrove. Viktor Troicki je ubedljivo izgubio na startu od Fabija Fonjinija što je verovatno posledica propuštenih prilika za trijumf nad Gaelom Monfisom u Montrealu. Nakon što je ostvario fantastičan rezultat i stigao do polufinala u Kanadi, Janko Tipsarević stao je već u drugom kolu Sinsinatija gde ga je porazio Žil Simon. Srbija je imala još jednu predstavnicu u singlu, a to je Bojana Jovanovski koju je na startu eliminisala Janina Vikmajer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari