U mestu Korenita, koje se nalazi u blizini manastira Tronoša i nedaleko od Tršića, Turistička organizacija Loznice počela je ostvarivanje ovogodišnjeg programa obogaćivanja turističke ponude obuhvatanjem seoskih domaćinstava u Jadru.

Vršilac dužnosti direktorke Turističke organizacije Loznice Milena Konić kaže da je reč o prvom od planiranog niza susreta sa žiteljima sela u lozničkom kraju koji je okupio predstavnike 80 domaćinstava iz Korenite kojima su predočene praktične mogućnosti za organizovanje turističke delatnosti.

Ona je istakla da taj skup, u čijem nastavku je prošlog vikenda priređeno narodno poselo uz učešće amatera iz Korenite, Lešnice i Loznice, predstavlja početak ostvarivanja ovogodišnjeg programa Turističke organizacije u cilju unapređivanja ponude razvojem seoskog turizma.

– Žitelji Korenite su na skupu održanom prošlog vikenda u tamošnjem domu kulture ispoljili zapaženo interesovanje za bavljenje seoskim turizmom, što ukazuju da se neće dugo čekati na pansionski boravak prvih posetilaca u njihovim domaćinstvima – ocenila je Konićeva.

Slični susreti biće priređeni i u drugim selima u Jadru, a cilj je da se što veći broj domaćinstava, uz pomoć Turističke organizacije Loznice i ovdašnjih turističkih organizacija, uz primenu svih normativa, posveti organizovanom bavljenju seoskim turizmom.

Namera je da se već u ovoj godini poveća broj gostiju i obogati turistička ponuda u Jadru, saglasno postojećim prirodnim osobenostima, geografskim pogodnostima i kulturno-istorijskim činiocima i ranije usvojenim dokumentima, prema kojima turizam predstavlja jedno od strateških razvojnih opredeljenja grada Loznica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari