Inđija je od prekjuče bogatija za još jednu fabriku. Pre tri decenije braća Mita i Milan Tomaš iz Inđije na temeljima zanatske radionice svoga oca osnovali su firmu Tehnoeksport koja se bavi proizvodnjom cevi za ventilaciju, klimatizaciju, elastičnih sifona, usisno-potisnih cevi.

Inđija je od prekjuče bogatija za još jednu fabriku. Pre tri decenije braća Mita i Milan Tomaš iz Inđije na temeljima zanatske radionice svoga oca osnovali su firmu Tehnoeksport koja se bavi proizvodnjom cevi za ventilaciju, klimatizaciju, elastičnih sifona, usisno-potisnih cevi… Da bi stvorili uslove za primenu novih tehnologija, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj Vojvodine izgradili su novu fabriku fleksibilnih cevi, koju je predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić svečano pustio u rad, a koja će poslovati u sastavu Tehnoeksporta.
Novi pogon će uposliti 55 novih radnika što sa postojećih sedamdesetak čini 120 radnih mesta.
– U ovaj moderan pogon Izvršno veće Vojvodine je investriralo 31 milion dinara. Njihovi proizvodi će naći svoje mesto na inostranom tržištu. Zahvaljujući programima novih tehnologija i novih materijala i Fondu za razvoj Vojvodine otvorili smo niz pogona i uspeli lane da zaposlimo 20.000 ljudi u Pokrajini. Plan nam je da u naredne četiri godine otvorimo 130 ovakvih i sličnih pogona i da zaposlimo najmanje 52.000 ljudi, rekao je na otvaranju fabrike predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić.
– Tehnoeksport je simbol privatnog biznisa u Inđiji i primer kako treba ulagati u znanje, u svoju decu i njihovo obrazovanje. Novootvoreni pogon pruža dalju perspektivu razvoja jednoj od najstarijih porodičnih firmi u Inđiji, rekao je predsednik Opštine Inđija Goran Ješić.
– Ovo je najveća firma na Balkanu za proizvodnju fleksibilnih cevi. Do sada smo 40 odsto proizvodnje izvozili, a namera nam je da već dogodine izvoz značajno povećamo. Stručnjaci su oslonac razvoja naše firme i u tom pravcu smo usmerili i našu decu, kaže jedan od vlasnika firme Milan Tomaš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari