U najbitnijem momentu, kada je reč o samopouzdanju i vraćanju na pozitivan rezultatski kolosek, izabranici Željka Lukajića odigrali su u skladu sa renomeom kluba. Na početku drugog dela Evrokupa, košarkaši Hemofarma ubedljivo su savladali Cedevitu (86:73), nagovestivši da će imati kapaciteta da u jakoj konkurenciji pronađu put u narednu fazu renomiranog takmičenja.

Hemofarm – Cedevita 86:73

(32:15, 18:14, 19:14, 17:30)

Hala: Milenijum. Gledalaca: 2. 200. Sudije: Baltauzer (Slovenija), Kovalski (Poljska), Perea (Španija).

Hemofarm: Pavković 7 (5 as), Mitrović, Abdul Hamid 8, Krstović 7, Šutalo 6, Savović 8, Borisov 12, Knežević 2, Petrović 6, Jeremić 8, Džordan 19, Anđušić 3.

Cedevita: Drejper 10, Krstić, Troha 4, Rajt 25, Rudež 7, Petrović 10, Kaštropil 2, Princ 2, Butorac, Edvards 2, Plejsted 11, Kovačević.

 

Ako se sagleda čitav tok utakmice, stiče se utisak da će Pavković i saigrači imati za čime da žale. Naime, srpski predstavnik je u jednom momentu vodio i sa 31 poenom razlike, ali su gosti određenu nonšalantnost domaćina iskoristili da se iz Vršca vrate sa manjim crvenilom na licu. Kao i što su najavljivali „vojvođanski farmaceuti“ su u većem delu utakmice odigrali izuzetno agresivno u odbrani. Odlično su pod košem izolovali Edvardsa, dok su pritiskom na liniji dodavanja onemogućili brzu distribuciju lopte rivalskim bekovima. Pavković je fino organiozovao napad domaćina. Maksimalno je iskoristio visinsku prednost jedinog centra Džeroma Džordana ( u odsustvu Božovića i Maraša) i njegove atletske sposobnosti. Gosti su bili prinuđeni da konstantno skupljaju u reketu, što je pogodovalo Milošu Borisovu, čija je preciznost sa distance ovoga puta bila na zadovoljavajućem nivou. Konstantna prednost i lepršava igra, sa primetnim brojem kontranapada, dozvolila je treneru Lukajiću da šansu ukaže svim igračima. Njegovo poverenje opravdalo je svih dvanaest košarkaša, a u strelce se jedino nije upisao sedamnaestogodišnji Luka Mitrović. Ubedljiv trijumf nad Cedevitom, lepa je najava za sledeći meč Vrščana u Evrokupu i gostovanje španskoj Gran Kanariji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari