Uprava granične i kriminalističke policije u saradnji sa policijskim upravama u Srbiji nastavila je akciju hapšenja osoba osumnjičenih za krijumčarenje veće količine opojne droge skank, i do sada je zajedničkom akcijom policija u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Sremskoj Mitrovici uhapšeno osam osoba, saopšteno je novinarima u Policijskoj upravi Novi Sad.

Načelnik Odeljenja za suzbijanje kriminaliteta u novosadskoj policiji Mladen Korica rekao je na konferenciji za novinare da je novosadska policija uhapsila državljanina Crne Gore Željka V. (47) iz Podgorice, Zorana G. (34) iz Vršca i Igora S. (31) iz Bačke Palanke zbog sumnje da su učestvovali u lancu trgovine narkoticima u Srbiji i inostranstvu.

Po navodima policije, Željko V. je tokom prošle i ove godine organizovao krijumčarenje skanka iz Albanije u Crnu Goru, dok je na području Srbije Zoran G. bio zadužen za skladištenje droge i pretovar u kamione u kojima je skank prenošen u zemlje zapadne Evrope.

Pripadnici novosadske policije su isporuku od 5,5 kilograma skanka pronašli kod Ilije Š. (40) iz Čelareva u decembru prošle godine, što je bio operativni trag za nova hapšenja koja su usledila odmah pošto su pripadnici policije u Sremskoj Mitrovici, u koordinaciji sa graničnom policijom, 14. marta zaplenili oko 29 kilograma skanka na graničnom prelazu kod Šida.

Tada su, prilikom kontrole kamiona niških registarskih tablica, kojim je upravljao državljanin Srbije Milen J. (56), pronađene tri kartonske kutije sa drogom. Na području Policijske uprave u Nišu uhapšeni su Zoran G. (57), njegov sin Dalibor G. (30) i Bojan M. (36) iz Svrljiga, kao i Dušan M. (25) iz Niša, kod kojih je policija pronašla 33 kilograma skanka, rekao je Korica.

Prema njegovim rečima, droga koja je zaplenjena u subotu kod Šida bila je namenjena italijanskom tržištu. Skank je modifikovana marihuana, koja se uzgaja u veštačkim uslovima i ima znatno veći procenat psihoaktivne supstance THC. Prema rečima policijskih operativaca, na evropskom tržištu cena ove droge kreće se od 800 evra po kilogramu, pa naviše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari