Život u ovim hladnim zimskim danima u Kostolcu zahvaljujući angažovanju mehanizacije Privrednog društva TE-KO Kostolac i izdvojenih privrednih društava, radnicima komunalnog Odeljenja i RIO Kostolac, odvija se bez većih problema. Radijatori u većini toplificiranih domova Gradske opštine i susednih mesnih zajednica su topli, isporuka toplotne energije je redovna, a o eventualnim kvarovima danonoćno brine dežurna služba. Gradska pijaca je bez uobičajene gužve, ali u suštini snabdevanje grada je sasvim zadovoljavajuće.


– Svako od nas na određenoj funkciji u Gradskoj opštini ima određena zaduženja i deo smo Štaba za vanredne situacije grada Požarevca sa kojim smo u stalnom kontaktu. Delovaćemo u skladu sa vremenskim (ne) prilikama i ukazanim potrebama,a po upustvima iz pomenutog Štaba. To se prvenstveno odnosi na čišćenje saobraćajnica i trotoara u gradu i susednim selima Klenovnik, Petka, Stari Kostolac i Ostrvo, a predviđena je i pomoć starijim ljudima o kojima nema ko da brine, naravno, prema pozivu i potrebama. Nama iz Gradske opštine je od velike pomoći što nam putnu mrežu od snega čisti mehanizacija Privrednog društva TE- KO Kostolac, a dogovor je da se na kraju sav sneg iz grada odveze na periferiju kako ne bi došlo do plavljenja ulica i drugih negativnih posledica. Mi imamo mašinu za čišćenje snega sa trotoara, deo čišćenja pokrivamo mi sa svojom službom, a drugi deo PD RIO Kostolac. Naravno, ne treba zanemariti ni naše komunalce koji su maksimalno angažovani – kaže Aleksandar Popov, zamenik predsednika Gradske opštine Kostolac.

U Dečijem vrtiću „Majski cvet“ stanje je redovno kako kaže Slavica Gnjatović, glavna vaspitačica.

– Zbog neplaniranog raspusta u školama smanjen je broj dece, roditelji iz određenih razloga ne dovode decu, u pitanju je manji broj, snabdevanje je uredno, grejanje odlično, sneg je očišćen u dvorištu i oko objekta, rečju, za sad nemamo nikakvih problema.

Pored vrtića, ni u Osnovnoj školi „Jovan Cvijić“ produženi boravak nije prekinuo sa radom.

– U boravku je 27 mališana u sasvim povoljnim uslovima, a mi ovo vreme iznuđenog raspusta koristimo i za čišćenje snega iz dvorišta i oko škole. Danas nam je u tome pomoglo Privredno društvo GEORAD sa svojim grejderom.

Problema ima u Hitnoj službi Doma zdravlja Kostolac, ali kada je u pitanju vozni park.

– Imamo povećan broj intervencija, najčešće su u pitanju hronični bolesnici, ne treba zaboraviti da svi zaposleni iz Kostolca dolaze prvo kod nas a potom ih odvozimo u Požarevac. Veliku zahvalnost dugujemo našim komunalcima čija nam upravnica izlazi u susret kada je to potrebno, očiste nam plato, trotoare i pristup vozilima hitne pomoći – napominje Gordana Stojanović, glavna sestra Hitne službe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari