Policijski službenici PU Sremska Mitrovica priveli su uz krivičnu prijavu više lica sa područja Srbije zbog osnovane sumnje da su izvršili više krivičnih dela krijumčarenja i u toj akciji zaplenili 2.339 boksova cigareta marke „ronhil lajt“, čija tržišna vrednost iznosi 1,75 miliona dinara.

Policijski službenici PU Sremska Mitrovica priveli su uz krivičnu prijavu više lica sa područja Srbije zbog osnovane sumnje da su izvršili više krivičnih dela krijumčarenja i u toj akciji zaplenili 2.339 boksova cigareta marke „ronhil lajt“, čija tržišna vrednost iznosi 1,75 miliona dinara. Istražni sudija je odredio zadržavanje do 30 dana Ranku S. (39) s područja Gornjeg Milanovca, Željku T. (42) iz Loznice, Saši K. (54), Milanu B. (55) i Josipu J. (24) iz Šida zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo krijumčarenja, kao i Danilu I. (35) iz Kosovske Mitrovice za isto krivično delo i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, Jovici T. (37) sa područja Kragujevca zbog sumnje da je izvršio krivična dela krijumčarenja i pomoć učiniocu.
Sve je počelo 14. decembra kada su policajci prilikom redovne kontrole u Šidu kog ugostiteljskog objekta „Alas“ zaustavili pasat, „škodu oktaviju“ i „audi“ u kojima su se nalazila navedena lica. U „audiju“ je pronađeno 1.190 boksova „ronhila“. Vozač „škode“ Danilo I. je u bekstvu s lica mesta udario vozilom saobraćajca koji je pokušao da ga zaustavi i naneo mu lakše telesne povrede. Bežeći pred poterom, uz prugu Beograd-Zagreb prema Hrvatskoj on je napustio vozilo i peške pobegao u pravcu Šida. U „škodi“ je pronađeno 1.149 boksova „ronhila“. Policija je uspela sutradan da uhvati Danila I. na teritoriji opštine Ruma u vozilu „reno laguna“, kojim je upravljao Jovica T. U blokadi terena zaustavljeno je i vozilo „opel omega“ kojim je upravljao Željko T. takođe osumnjičen za krijumčarenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari