SKOJ podržao mural podrške Palestini u centru Beograda (FOTO) 1Foto: SKOJ

U centru Beograda je nastao mural podrške narodu Palestine od strane progresivnih umetnika što je Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) pozdravio i najavio da će u narednom periodu nastati niz murala koji će ulepšavati ulice našeg grada i oslikavati simbole borbe palestinskog naroda za slobodu protiv cionističkog režima.

„Ova umetnička dela ujedno šalju i poruku solidarnosti naroda Srbije sa pravdoljubivom borbom palestinskog naroda”, navode iz Saveza komunističke omladine Jugoslavije i ističu da niko nema pravo da stavi znak jednakosti između palestinske borbe za slobodu i brutalnog okupatora oličenog u izraelskoj vojsci.

„Jedini i isključivi objektivni krivac za sve zločine počinjene u aktuelnom sukobu je vlada Izraela, koja niti ima pravo niti realno može da nađe bilo kakvo opravdanje za okupaciju Palestine i šikaniranje njenog ponosnog i slobodoljubivog naroda. Ustanak palestinskog naroda je pravedan i legitiman, u njemu učestvuju sve političke frakcije ujedinjene u borbi za slobodu, i niko pod bilo kojim izgovorom ne može da ospori pravo narodu Palestine pravo koje imaju i svi drugi narodi, a to je da ima svoju državu“, dodaju iz ovog saveza u saopštenju.

SKOJ izražava punu solidarnost sa palestinskim borcima za slobodu, u prvom redu sa Palestinskom komunističkom partijom i Palestinskom narodnom partijom, i u potpunosti podržava stavove protiv okupacije, diskriminacije, terora i rata koje izražava Komunistička partija Izraela.

„Istinskog mira ne može biti dok Tel Aviv ne prizna volju Ujedinjenih nacija i ne povuče svoje okupatorske trupe sa područja Gaze i Zapadne obale i bezuslovno prizna nezavisnost palestinske države. SKOJ će u narednom periodu u koordinaciji sa palestinskom dijasporom u Srbiji organizovati niz manifestacija, a o tome će javnost biti blagovremeno obaveštena! Palestina država – Kosovo je Srbija“, zaključuju iz Saveza komunističke omladine Jugoslavije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari