SKOJ poziva na protest zbog Šapićevih ideja 1Foto: Facebook / SKOJ

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) najavio je danas da će u nedelju, 13. septembra u 12 časova organizovati protest ispred Javnog preduzeća Beogradska tvrđava na Terazijama, kao reakciju na inicijativu Aleksandra Šapić za rušenje Kuće cveća, premeštanje Grobnice narodnih heroja s Kalemegdana i izgradnju spomenika Draži Mihailović.

U saopštenju SKOJ je naveo da protest organizuju najpre jer žele da poruče da za spomenik Mihailoviću nema mesta ne samo na Terazijama, već nigde u Beogradu, a potom i što Beogradska tvrđava, uprkos odluci donetoj još u martu prošle godine, još nije postavila kamere na Grobnici narodnih heroja, što ukazuje na nemar prema tom važnom mestu.

Posle Šapićeve izjave postalo je očigledno da on aktivno sabotira postavljanje kamera na Grobnici narodnih heroja i prećutno podržava neonaciste koji su ranije vandalizovali ovo mesto, naveo je SKOJ i dodao da Šapić, u svom naporu da uništi kulturno nasleđe Beograda, pokušava da ostvari ono što NATO nije uspeo – rušenje simbola socijalističke arhitekture, poput hotela „Jugoslavija“ i zgrade Generalštaba.

Savez je poručio da Šapić, čija je akademska titula stečena na sumnjiv način, nema kapacitet da vodi Beograd i pozvao sve antifašističke i patriotske organizacije da se pridruže protestu i pomognu u sprečavanju njegove inicijative.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari