SKOJ traži sprečavanje "neonacističkog koncerta" u Beogradu 1Foto: Pixabay/Free-Photos

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) zahteva od nadležnih organa da spreče održavanje koncerta tri „rasističke“ muzičke grupe u organizaciji „neonacističke formacije Klub 28“, koji treba da se održi u subotu uveče u zgradi BIGZ-a.

SKOJ je objasnio da zahteva zabranu jer treba da nastupe, kako je naveo, „neonacistički bendovi“ „Iz revolta“, „Predskazanje“ i „Kristalna noć“ čija „muzika predstavlja govor mržnje i širi naci-fašističke, rasističke, antisemitske i ksenofobne poruke“.

Koncert je zamišljen kao memorijalni skup posvećen Britancu Janu Stjuartu Donaldsonu, osnivaču neonacističke medjunarodne skinhed mreže „Krv i čast“ koja deluje i u Srbiji.

Očekuje se da će se okupiti „par stotina neonacista i drugih ultradesničarskih ekstremista iz Srbije i Republike Srpske čijim okupljanjem bi se na najdrskiji način prekršile epidemiološke mere i pospešilo širenje opakog korona virusa“, piše u saopštenju.

„Organizator koncerta, „Klub 28“ je „paravan za neonacističku ‘Srpsku diviziju Krv i čast’ čiji su pripadnici svojevremeno formirali u Srbiji zvanično zabranjenu organizaciju ‘Nacionalni stroj’ „, navedeno je u saopštenju.

SKOJ tvrdi da su medju organizatorima koncerta i članovima bendova „brojni ekstremistički izgrednici“ i poziva „antifašističku javnost da digne svoj glas protiv održavanja koncerta“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari