SKOJ traži zabranu nacističkog marša 1Foto: Facebook / SKOJ

Savez komunističke omladine Jugoslavije pozvao je svoje članstvo, simpatizere, antifašiste, rodoljube i patriote na marš Nacionalnog srpskog fronta, nacističke organizacije, čiji je vođa Goran Davidović – Firer.

Kako se navodi u saopštenju, njihovi aktivisti će se na ovom skupu pojaviti sa crvenim, komunističkim zastavama, sa transparentima „Smrt fašizmu – sloboda narodu“, „Fašista gradom neće šetati“, „Uvek protiv okupacije“ i sličnim.

„Po novom zakonu o javnom okupljanju, nije moguće organizovati kontra protest. Stoga ćemo se mi pojaviti na ovom skupu, kako bismo sprečili marširanje neonacista našim gradom. Nacistička organizacija, Nacionalni srpski front, pod maskom borbe protiv EU, organizuje nacistički marš. Ovoj nacističkoj, ksenofobnoj i rasističkoj organizaciji nije cilj borba protiv EU, već izazivanje haosa u našoj zemlji, šireći mržu prema nacionalnim manjinama i izbelicama“, ocenjuje se u saopštenju SKOJ.

Oni dodaju da će pozvati nadležne organe da zabrane nacistički marš u Beogradu, da podnesu zahtev italijanskim vlastima da privedu lice pravdi Gorana Davidovića koji se u toj zemlji slobodno kreće, kao i da zabrani rad ovoj nacističkoj organizaciji.

„Tražićemo i od zaštitnika građana, gospodina Saše Jankovića, da osudi ovu manifestaciju i zaštiti građane od politike nacizma, zahtevajući od nadležnih organa da se ova organizacija zabrani“, napominju u SKOJ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari