Svečanom podjelom diploma u salonu hotela „Pljevlja“, završeno je neformalno obrazovanje četvrte generacije učenika srednjih škola iz Pljevalja u Školi demokratije i ljudskih prava.

U okviru omladinskog dijalog kluba, projekat je realizovala Nevladina organizacija „Bonum“, uz podršku Komisije Vlade Crne Gore iz dijela prihoda od igara na sreću i podršku Ministarstva prosvjete.

– Cilj projekta je da mlade ljude pripremi na život u slobodnom društvu, za koji će svjesno imati odgovornost i koji će voditi u duhu razumijevanja, mira, tolerancije, jednakosti polova i prijateljstva među svim narodima – kazao je za Sandžak Danas, predsjednik NVO „Bonum“ Ruždija Strujić.

Ovo je četvrta generacija Škole demokratije i ljudskih prava koja broji 40 učenika, nastava je realizovana u dvije grupe u prostorijama NVO „Bonum“.

– Prvu grupu su činili učenici Srednje stručne škole, a drugu učenici Gimnazije „Tanasije Pejatović“. Škola demokratije i ljudskih prava počela je da radi u oktobru 2009. i trajala je do početka februara ove godine . U okviru nastavnog programa realizovano je 13 tema iz oblasti ljudskih prava i demokratije. Predavači su bili profesori, pravnici, novinari, političari i javne ličnosti iz Pljevalja i Podgorice – rekao je Strujić.

Seminarske radove koji su uradili polaznici škole pregledali su članovi komisije i predavači Ljiljana Dešević, psiholog; Radoš Zuković, profesor filozofije; Ismeta Džakić, pravnik; Dejan Miličić, glavni i odgovorni urednik Pljevaljskih novina; Fetija Kadić iz NVO Pljevaljski ženski prostor. Radovi su ocijenjeni kao vrlo uspješni.

Zamjenik direktora pljevaljske gimnazije mr Hajrudin Kujundžić i rukovodilac opštinske službe za koordinaciju sa NVO Sanja Đondović, podijelili su diplome polaznicima škole, a pored diploma polaznici su dobili i prigodne knjige koje je za ovu priliku poklonila Međurepublička zajednica za kulturu Pljevlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari