Pokazali su crno-beli u prvih pet minuta meča u Madridu da poseduju talenat i da polako konsoliduju redove pred najvažniji deo sezone, ali je svakom od njih umesto lopte bio korisniji notes, u koji su mogli da zabeleže način na koji asovi „kraljevskog kluba“ šutiraju, kakvu tehniku poseduju, kako svaku promenu rade u pokretu, zbog čega i nemaju problema da rivala lome u visokom ritmu.

Partizan se isprsio na gostovanju Realu, pokazao „zube“, ali je za povratak kući dobio i malo rumenila na obrazima usled poraza u Madridu iz kojeg bi trebalo da izvuku najkorisnije moguće pouke (80:57). Prolaz u četvrtfinale Evrolige sada je i definitivno samo san, čiji se deo i te kako može ostvariti na kraju sezone osvajanjem ABA lige i domaćeg prvenstva.

Poput razigranih dečaka crno-beli su kreativnom i brzom igrom, spuštajući loptu na niski post u prvih pet minuta poveli sa 11:0. Real je bio zatečen viđenim na terenu, ali mu nije bilo potrebno puno vremena da se presabere. Ljulj je sa tri vezane trojke započeo sa uvodnim časovima iz madridske „škole košarke“. Crno-beli su se uprkos dvocifrenom zaostatku, dobro držali. Pavlović evroligaški debi neće pamtiti po dobrom, s obzirom da je dosta grešio, ali je imao par finih prednjih promena u igri jedan na jedan. Real je ubedljivu razliku održavao odličnim šutem sa distance i igrom u tranziciji. Izlazne kretnje nakon blokova, šut iz trka, često i preko ruke, segmenti su koje bi crno-beli trebalo da prostudiraju do derbija regionalnog prvenstva sa Radničkim koji je zakazan za ponedeljak kako bi prekinuli niz od tri poraza. Više od izgubljenog meča crno-bele bi mogla da zabrine povreda kolena Bogdanovića bukvalno u poslednjoj sekundi utakmice. Drugi srpski duel u ABA ligi odigraće Mega Vizura i Crvena zvezda u subotu u Smederevu.

Real Madrid – Partizan 80:57

Hala: Palasio de deportes. Gledalaca: 11.298. Sudije: Lamonika (Italija), Mestr (Francuska), Kovalski (Poljska).

Real Madrid: Fernandez 6, Bareiro 1, Martin, Rejes 9, Diez 4, Mirotić 4, Rodrigez 19, Darden 5, Ljulj 19, Burusis 6, Sloter 4, Mežri 3.

Partizan: Tepić 2, Lovernj 9, Pavlović 10, Dalo, Milutinov 8, Bogdanović 10, Gagić 2, Musli 8, Šalić, Andrić 2, Kinzi 6, Bezbradica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari