U bjelopoljskom selu Pećarska školsko zvono u ponedjeljak nije označilo samo početak nove školske godine, već i rad u novom objektu, koji će koristiti dva đaka i učiteljica. Škola u Pećarskoj je područno odjeljenje Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Bistrici. Veličina novog školskog objekta je 110 kvadrata, vrijednosti preko 30 hiljada evra, koje su finansirali Opština Bijelo Polje i Ministarstvo prosvjete.

Direktor matične škole Ćemal Zoronjić kaže da je prije šest godina odlučeno da se izgradi novo područno odjeljenje u Pećarskoj.

– Stari školski objekat je bio potpuno oronuo, tako da i nakon nekoliko rekonstrukcija nije zadovoljavao uslove. Izgrađen je novi objekat koji zadovoljava sve standarde za koje je namijenjen. Školu pohađaju dva učenika petog razreda i za njihovo obrazovanje zadužena je nastavnica Todora Popović. No, bez obzira na broj učenika, uz očekivanje da će biti upisano još đaka, nastava će se odvijati kvalitetno i po najsavremenijim metodama, kaže Zoronjić.

Takva očekivanja imaju i mještani Pećarske jer, nadaju se, nova škola će da privuče đake iz bistričkih sela Ušanovići i Rodijelja, kojima je bliža škola u Pećarskoj nego matična u Bistrici.

Uz početak nove školske godine, tradicionalno, Opština Bijelo Polje je podijelila poklon paketiće za 659 prvaka u 17 bjelopoljskih osnovnih škola i poželjela im početak školovanja, a školama početak školske godine.

– Opština Bijelo Polje vodi posebnu brigu o mladima, tako da tradicionalno, uz početak školske godine, dijelimo i poklon paketiće. Lokalna uprava je dobar partner svim obrazovnim ustanovama, iako škole i prosvjeta nijesu direktno naša nadležnost, ali kvalitet života svakog građanina jeste, saopšteno je iz lokalne samouprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari