Škole će dobiti 1.800 tableta 1Foto: Pixabay/ fancycrave1

U 30 škola u Srbiji biće formirane obrazovno-tehnološke  biblioteke, odnosno klubovi za učenje. Svaka od tih škola će dobiti po 60 tableta koji će olakšati obrazovni proces učenicima koji pripadaju nekoj od osetljivih društvenih grupa.

– Ovom opremom raspolagaće škole, a ona će biti dostupna deci i nastavnicima. Biće obučeno i 60 digitalnih bibliotekara. Sem toga, 250 pedagoških asistenata se dobiti laptopove kao dodatnu podršku u učenju na mreži, kao i za uspostavljanje školskih klubova za učenje kao organizacionog modela za grupni rad sa decom kojoj je potrebna dodatna podrška, najavio je danas ministar prosvete Branko Ružić, predstavljajući projekat „Premošćavanje digitalnog jaza u Srbiji za decu iz osetljivih grupa“.

Ovaj projekat je vredan 1,8 miliona evra, a sprovode ga Ministarstvo prosvete i Unicef,  uz finansijsku pomoć Evropske komisije.

Ružić je rekao da je tokom nastave na daljnu, koja je uspostavljena za vreme vanrednog stanja, posebna pažnja bila usmerena na rad sa učenicima iz osetljivih društvenih grupa.

– Njima je pružena podrška kroz mere individualizacije i nabavku 1.650 uređaja i 2.400 internet kartica. Takva podrška je rezultirala činjenicom da je 96 odsto učenika iz osetljivih društvenih grupa bilo obuhvaćeno nastavom. Ovo su pokazali podaci istraživanja koje je Ministarstvo realizovalo sa Unicef-om i Institutom za psihologiju – naveo je ministar Ružić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari