Škole počele da prave plan nadoknade časova: Sindikati poručuju da će se suprotstaviti pritiscima 1foto EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Predstavnici četiri reprezentativna sindikata obrazovanja poručili su danas svojim članovima da ne treba pristajati „na ishitrene poteze zastrašenih ili ostrašćenih direktora, sve dok pregovori sa Vladom Srbije traju“.

Povod za reagovanje sindikata je informacija koju su dobili da su neke škole počele da prave plan nadoknade za jučerašnji dan.

„Nismo sigurni da li su ovo uradili samoinicijativno, na preporuku Ministarstva prosvete ili nadležne školske uprave. Ukoliko se pritisci od strane nadležnih nastave zbog neodržanih časova, suprotstavićemo se jedinstveno i sa svim raspoloživim sredstvima. Da bi zaštitili jedni druge moramo ostati jedinstveni“, poručili su sindikati.

Podsetimo, juče je održan štrajk prosvetara i organizovani su protesti širom Srbije, nakon čega je direktorima škola stigao dopis ministarke prosvete koja je kritikovala rukovodice obrazovnih ustanova jer nisu dostavili tačne podatke o broju zaposlenih koji su štrajkovali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari