Komesar za regionalnu saradnju Evropske unije Johanes Has obišao je poplavljena područja u Šapcu, kompleks Starog grada i fabriku Belih limova, gde njegovi sunarodnici iz Austrije rade na ispumpavanju velikih količina vode.


On je istakao da je lično došao da se uveri u razmere poplava kako bi na najefikasniji i najprimereniji način Evropska unija pomogla Srbiji. Has je napomenuo da Evropska unija smatra Srbiju članom velike evropske porodice koja počiva na zajedništvu i solidarnosti. U pratnji Johanesa Hasa bili su i ministri Ivica Dačić, Zorana Mihajlović i Aleksandar Antić.

Inače, odlukom Kriznog štaba danas će u 13 osnovnih i osam srednjih škola početi nastava, dok će vrtići svoje redovne aktivnosti započeti kada svi objekti budu u funkciji. Dosadašnji komandant Kriznog štaba u Šapcu general Ljubiša Diković u petak se vratio redovnim dužnostima u Vojsci Srbije, a za novog komandanta Kriznog štaba Vlada Srbije postavila je Bobana Birmančevića, poslanika SNS i odbornika u Gradskoj skupštini. On je dosad bio Dikovićev zamenik u Kriznom štabu. Osnovne aktivnosti po odlukama Kriznog štaba biće utvrđivanje nasipa duž reke Save, procena i sanacija šteta na terenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari