Škole, vrtići i preduzeća ni sutra ne rade u Pirotu 1foto FoNet/Zajedno

Škole, vrtići i preduzeća neće ni sutra raditi u Pirotu, saopštio je gradonačelnik Pirota Vladan Vasić nakon sednice Gradskog Štaba za vanredne situacije.

On je kazao da dosadašnja analiza Zavoda za javno zdravlje pokazuje da je voda ispravna za piće u Pirotu i okolnim mestima ali da će u selu Stanučenje, koje je u blizini mesta gde su iskliznula četiri vagona, biti i dalje cisterne vode za piće.

On je dodao da se očekuje da tokom narednih dana se prvo uklone cisterne koje nisu ispale iz šina a da onda krene i sanacija četiri cisterne koje su se prevrnule na pruzi kod Sopotskog Hana na pruzi od Staničenja do Pirota juče oko 17.30.

„Na osnovu snimka iz drona Sektora za vanredne situacije tačno se vidi iz koje cisterne curi amonijak u manjim količinama. Stručnjaci kažu da će to trajati 48 sati. Danas će biti instalirana dva merna instrtumenta, jedan u industrijskoj zoni grada a drugi ne mestu gde se dogodilo izkliznuiće vagona. Tek posle merenja rezultata koncentracije amonijaka, imaćemo nove informacije. Sutra je još jedna sednica Štaba. Očekujemo dolazak ministarke  životne sredine Irene Vujović – rekao je Vasić a prenosi Jugmedia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari