Direktori osnovnih i srednjih škola u Gornjem Milanovcu najodgovorniji su zato što su đaci i dalje na raspustu, jer nisu ništa preduzeli na čišćenju snega, rečeno je na jučerašnjoj sednici Opštinskog veća Gornjeg Milanovca.


Predsednik opštine Milisav Mirković najavio je da od Ministarstva prosvete tražiti hitna smena direktora i druga odgovornost za nerad u vanrednim situacijama ukoliko se do četvrtka ne stvore uslovi za normalnu nastavu.

Predsednik Skupštine opštine Mihailo Vučetić ocenio je da ne postoji razlog što đaci sa gradskog područja i juče nisu na časovima.

– Direktori moraju da odgovaraju što škole nisu spremne za nastavak rada. Morali su da organizuju čišćenje snega i pripremu za nastavu, pošto druga posla nemaju a ni to nisu odradili – rekao je Vučetić.

Prema njegovim rečima, pojedine seoske škole imaju opravdanja što i danas ne rade, jer po zavejanim putevima do njih nije moglo da se dođe, ali za četiri osnovne i tri srednje škole u gradu, sve je očišćeno do ulaza, ali dvorišta i krovovi nisu.

– A zna se ko je krivac za to – poručio je Vučetić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari