U Osnovnoj školi „Kralj Aleksandar I“ u Požarevcu tokom letnjeg raspusta obnovljen je sav parket i to besplatno. Zasluga za to pripada učitelju Radetu Stojanoviću, direktoru Goranu Segeru i njegovom pomoćniku Vidoju Miliću koji su zasukali rukave i sami sve uradili. Pomoćnik Vidoje Milić kaže da su dogovor o tome postigli na kraju minule školske godine i da je u tome prenjačio učitelj Stojanović.


– Preko svojih prijatelja majstora, on je obezbedio mašinu hoblericu i krenuli smo na posao. Najpre smo ishoblovali i izlakirali parket na podu zbornice a onda i sve druge prostorije u kojima je na podu bio parket, izuzev fiskulturne sale gde to još ne treba da se radi. Sem nastavničke zbornice, novi izgled poda dobila je direktorova kancelarija, računoviodstvo, kancelarija sekretara škole, sala đačkog parlamenta i prostorija za dnevni boravak. Nas trojica za desetak dana uradili smo oko 3oo kvadratnih metara parketa. Tokom rada bilo je i prekida jer dođe vlasnik hoblerice i kaže: „Ljudi iskrsao mi posao, treba mi hitno hoblerica za dva tri dana“. Mi normalno prekinemo posao i kad nam on vrati mašinu mi nastavimo i tako završismo sve prostorije. Košta nas samo materijal a sve smo uradili sami i na taj način uštedeli 3oo.ooo dinara, priča pomoćnik direktora Vidoje Milić.

Direktor škole Goran Seger u šali kaže da se po Požarevcu pročulo da oni dobro rade parket, pa im sada nude i nove pslove koji oni nažalost ne mogu da prihvate zbog početka školske godine. Inače, u školi „Kralj Aleksandar I“ tokom letnjeg raspusta vidan doprinos osposobljavanja školskih prostorija za novu školsku godinu dalo je i pomoćno osoblje koje je samo okrečilo pojedine prostorije i učionice u školi, pa će đake dočekati lepe i čiste učionice. I oni su školi uštedeli novac i pokazali da sloga i razumevanje u vreme ekonomske krize mogu da pomognu da nam svima bude bolje. Osnovna škola „Kralj Aleksandar I“ jedna je od najvećih u Požarevcu i u njoj uči više od hiljadu đaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari